Кантонални суд

Осумњичени за убиство младића у Сарајеву иза решетака, у притвору и његови помагачи

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2024. 15:11

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Адему Шуману због кривичног дјела убиство при безобзирном и насилничком понашању.

Он је осумњичен за убиство Фариса Пендека у Сарајеву протеклог викенда.

„Притвор му је предложен због опасности од бјекства, потом, због опасности да би боравком на слободи могао утјецати на свједоке, прикрити доказе  и због опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности“, саопштено је из Кантоналног суда Сарајево.

Притвор је одређен и Мерсиму Саљевићу и Елмедину Градишићу из истих притворских разлога.

Они се сумњиче за кривично дјело помоћ починиоцу након почињеног кривичног дјела.

"У нед‌јељу, 28. јануара 2024. године, око 23.35 сати, ПУ Нови Град обавијештена је да је на раскрсници улица VII трансверзала и Булевар Меше Селимовића дошло до употребе ватреног оружја од стране НН мушкарца. Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници су у улици VII трансверзала затекли путничко моторно возило цитроен, у којем је била мушка особа с видном повредом у горњем дијелу тијела", саопштено је МУП Кантона Сарајева након злочина

Како су тада рекли, љекари Завода за хитну медицинску помоћ су у 00.07 сати констатовали смрт мушкарца, за којег је утврђено да је ријеч о Ф.П. (2005) из Сарајева.

Возачу Д.К. (2005) и путнику Е.Р. (2005) су констатоване лаке тјелесне повреде, док трећи путник из возила, Б.Х. (2005) није повријеђен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина