Осудио их Кантонални суд у Сарајеву

Гиби и Дуловићу осам мјесеци робијe

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 17:21

Држављани Србије Душан Јовановић Гиба и Дарко Дуловић осуђени су на по осам мјесеци затвора, због прибављања лажних докумената.

Након прихватања споразума о признању кривице, Општински суд у Сарајеву прогласио је кривим Јовановића и Дуловића због кривичног дјела кривотворење исправе, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Душан Јовановић и Дарко Дуловић оптужени су за прибављање лажних докумената, односно, личне карте и пасоша током маја 2022. године. 

Душан Јовановић Гиба и Дарко Дуловић  ухапшени су у септембру у “Сарајево тауеру”

АТВ сазнаје: Гиба и Дуловић се крили у Сарајеву са лажним бх. пасошима

АТВ сазнаје: Гиба и Дуловић се крили у Сарајеву са лажним бх. пасошима

Они се доводе у везу са Кавачким кланом и криминалном групом Вељка Беливука, а у Сарајеву су се крили помоћу украдених идентитета. 

Како је АТВ раније објавио, Душко Јовановић је имао легалан пасош БиХ на име Горан Стојановић, док се Дарко Дуловић користио именом Ђорђе Куга.

"Обојица су се користила краденим идентитетима. Ради се о стварним особама, које годинама нису подизале документе у БиХ. Осумњичени су то искористили, тако што су прибавили њихове личне податке које су потом искористили да дођу до важећих путних исправа, са својим фотографијама", открива извор близак истрази.

Гиба и Дуловић мјесец дана иза решетака

Гиба и Дуловић мјесец дана иза решетака

Подсјетимо, Јовановић и Дуловић ухапшени су у елитној згради Сарајево Tауер у насељу Пофалићи, гдје су изнајмили стан. Федерални медији првобитно су објавили да су ухапшени на основу потјерница, које је за њима расписала Србија, али како је АТВ незванично објавио, Јовановић уопште нема активну међународну потјерницу, што значи да је његова екстрадиција упитна...

Јовановић нема потјерницу

Иако се ради о особама за које се сумња да су умијешане у убиства и више тешких злочина, МУП Кантона Сарајево обојицу је сумњичио за фалсификовање исправа.

"Држављани Србије Д.Д. и Д.Ј. ухапшени су у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ. У тренутку лишења слободе, ови мушкарци су имали идентификациона документа Босне и Херцеговине, с идентитетима различитим од стварних, због чега постоји основ сумње да су починили кривично дјело кривотворење исправе", саопштио је МУП Кантона Сарајево након њиховог хапшења, наводећи да је у току интензиван рад на документовању криминогених активности тих особа.

Пратите нас и путем Вибера