Osudio ih Kantonalni sud u Sarajevu

Gibi i Duloviću osam mjeseci robije

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2024. 17:21

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović osuđeni su na po osam mjeseci zatvora, zbog pribavljanja lažnih dokumenata.

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Jovanovića i Dulovića zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Dušan Jovanović i Darko Dulović optuženi su za pribavljanje lažnih dokumenata, odnosno, lične karte i pasoša tokom maja 2022. godine. 

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović  uhapšeni su u septembru u “Sarajevo taueru”

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

ATV saznaje: Giba i Dulović se krili u Sarajevu sa lažnim bh. pasošima

Oni se dovode u vezu sa Kavačkim klanom i kriminalnom grupom Veljka Belivuka, a u Sarajevu su se krili pomoću ukradenih identiteta. 

Kako je ATV ranije objavio, Duško Jovanović je imao legalan pasoš BiH na ime Goran Stojanović, dok se Darko Dulović koristio imenom Đorđe Kuga.

"Obojica su se koristila kradenim identitetima. Radi se o stvarnim osobama, koje godinama nisu podizale dokumente u BiH. Osumnjičeni su to iskoristili, tako što su pribavili njihove lične podatke koje su potom iskoristili da dođu do važećih putnih isprava, sa svojim fotografijama", otkriva izvor blizak istrazi.

Giba i Dulović mjesec dana iza rešetaka

Giba i Dulović mjesec dana iza rešetaka

Podsjetimo, Jovanović i Dulović uhapšeni su u elitnoj zgradi Sarajevo Tauer u naselju Pofalići, gdje su iznajmili stan. Federalni mediji prvobitno su objavili da su uhapšeni na osnovu potjernica, koje je za njima raspisala Srbija, ali kako je ATV nezvanično objavio, Jovanović uopšte nema aktivnu međunarodnu potjernicu, što znači da je njegova ekstradicija upitna...

Jovanović nema potjernicu

Iako se radi o osobama za koje se sumnja da su umiješane u ubistva i više teških zločina, MUP Kantona Sarajevo obojicu je sumnjičio za falsifikovanje isprava.

"Državljani Srbije D.D. i D.J. uhapšeni su u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH. U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje isprave", saopštio je MUP Kantona Sarajevo nakon njihovog hapšenja, navodeći da je u toku intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti tih osoba.

Pratite nas i putem Vibera