Вијеће Kантоналног суда Сарајево

Пуцао жени у потиљак: Хоџић поново осуђен на 35 година затвора због убиства супруге

  • Извор: Кликс
  • 23.10.2023. 14:22

Вијеће Kантоналног суда Сарајево данас је, након поновљеног поступка, изрекло пресуду којом је Елдин Хоџић осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 35 година због убиства супруге у јуну 2021. године.

Суд је Хоџића, осим за кривично дјело “Убиство”, осудио и за угрожавање сигурности те кривично ђело кажњиво по Закону о набављању, држању и ношењу оружја и муниције KС (неовлаштено посједовање оружја), потврђено је за Kлиx из Kантоналног суда Сарајево.

Вијећем је предсједавала суткиња Индира Јахић.

Акција ”Омерта”: Тројица у бјекству, заплијењена два килограма дроге

Акција ”Омерта”: Тројица у бјекству, заплијењена два килограма дроге

Подсјетићемо, ријеч је о поновном судском поступку након што је Врховни суд ФБиХ недавно укинуо пресуду Kантоналног суда Сарајево због, како је раније саопштено, одређених неправилности у овом поступку.

Иначе, ријеч је о једној од највећих казни овог суда у трајању од 35 година.

''Оптужени се терети да је дана 04.07.2021. године, око 17.30, у улици Махмута Бушатлије у Сарајеву, испред куће коју су користили чланови породице K.А., усмртио члана своје породице коју је претходно у дужем временском периоду злостављао, потом угрозио сигурност пријетећи другој особи и без одобрења надлежног органа набавио и држао ватрено оружје и муницију'', наведено је у оптужници.

Обустављена истрага против Данијела Koвачића и тројице инспектора МУП-а Републике Српске

Обустављена истрага против Данијела Koвачића и тројице инспектора МУП-а Републике Српске

Хоџић је своју супругу убио испред куће њених родитеља у Бољаковом Потоку. Након насртаја на њену мајку и пријетњи оца, Хоџић је супрузи задао неколико удараца, затим је пиштољем ударао по глави, а потом јој је пуцао у потиљак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.