Приведена у акцији СИПА

Службеници УИО БиХ забрањено обављање дужности

  • Извор: Агенције
  • 06.10.2023. 17:21

Суд БиХ одредио је мјере забране Д.К., службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ запосленој на граничном прелазу Скелани која је била приведена у оквиру акције кодног назива "Плуг".

Мјерама забране, између осталог, изречена је и забрана обављања дужности и пословних активности у УИО.

Она се сумњичи за учествовање у незаконитим радњама приликом увоза дувана за наргиле који се увозио из Србије у Босну и Херцеговину.

"Управа за индиректно опорезивање у потпуности подржава рад свих агенција за провођење закона у Босни и Херцеговини, као и рад правосудних институција, те је на располагању свим поменутим тијелима у циљу потпуне законитости поступања сваког запосленог у УИО. УИО позива све пореске обвезнике и грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања било ког службеника Управе за индиректно опорезивање. Пријаве се могу извршити на број телефона 080 02 06 07 или на e-mail адресу: primjedbe@uino.gov.ba", наводе из УИО.

Припадници СИПА ухапсили су 13 особа у уторак у склопу оперативне акције „Плуг“, коју су спровели на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и општине Сребреница. У оквиру акције су претресли стамбене и пословне објекте и покретне ствари на 17 локација.

"Приликом претреса откривено је и привремено одузето 3.250 килограма дувана за наргилу, 509 килограма угља за наргилу, 15.400 евра, 3.350 КМ и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена кривична дјела oрганизовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, недопуштено складиштење робе, кријумчарење и злоупотреба службеног положаја, прописана Кривичним законом БиХ", саопштено је из СИПА након спроведене акције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм