Задар

Србину 19 година затвора због мафијашке ликвидације на Зрћу

  • Извор: Агенције
  • 25.03.2024. 14:22

Жупанијски суд у Задру осудио је држављанина Србије Душка Танасковића (30) на 19 година затвора због убиства Црногорца Горана Влаовића.

Танасковић је осуђен због догађаја који се десио 25. аугуста 2022. године, када је испред ноћног клуба у Зрћу на отоку Пагу пуцао у Влаовића из пиштоља, пришавши му с леђа и пуцајући му директно у главу. Танасковић није био присутан током изрицања пресуде, а одлуком суда ослобођен је плаћања трошкова суђења, пишу хрватски медији.

Влаовић је преминуо у колима Хитне помоћи на путу за Задар, а убица је брзо ухапшен. Медији су након догађаја спекулисали да је ријеч о сукобу између Шкаљарског и Кавачког нарко-клана из Црне Горе.

Током суђења, Танасковић је изјавио: "Одлучио сам се не бранити, али ми је жао због многих лоших дјела која сам починио због болести”.

Vlaović ubijen s leđa, upucan u vrat

Vlaović ubijen s leđa, upucan u vrat

Суд је чуо да не постоје докази да је жртва припадала неком од познатих црногорских мафијашких кланова, те да је био породичан човјек с женом и двоје дјеце. Танасковић је на одмор дошао у друштву пријатеља из Новог Сада.

Тужилац Ивица Шкара је током суђења изјавио да је Влаовић погођен хицем из пиштоља ”глок” 9 мм са пригушивачем, испаљеним са мање од 5 центиметара са десне стране иза уха. Приликом претреса ширег подручја догађаја, пронађене су ствари које су припадале Танасковићу, укључујући пиштољ и трагове барута на његовим рукама.

Танасковић је током суђења био обезбијеђен панциром, а у затвору је више пута покушао прогутати жилет. Жупанијски суд је током поступка чак осигуравао и полицијске чамце ради безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: