Осуђен на кућни притвор

Шта је све власник стрељане испричао на суђењу?

  • Извор: Блиц
  • 25.06.2024. 17:41

Владимир Кецмановић инсистирао је у стрељани да његов син, дјечак убица, пуца из пиштоља који је био у његовом власништву, рекао је Ратко Ивановић власник стрељачког клуба на суђењу у кривичном поступку који се водило против њега, инструктора стрељане, као и родитеља дјечака убице из ОШ "Владислав Рибникар" у Београду.

Ивановић је данас склопио споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на пет мјесеци кућног затвора, чиме је поступак против њега окончан.

Према оцјени ВЈТ у Београду, окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна ова године, дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.

Ратко Ивановић је у својој одбрани навео да је Миљана Кецмановић била са сином испред стрељане и да је дјечак сам ушао у њу.

Осуђен инструктор пуцања Косте К.

Осуђен инструктор пуцања Косте К.

„Власник стрељане је рекао да је Владимир Кецмановић инсистирао да његов син гађа из пиштоља који је био у његовом власништву“, каже извор Блица упознат са дешавањима у судници.

Власник прво тврдио да дјечак убица није био у стрељани

Ратко Ивановић, власник стрељачког клуба, као и инструктор у том клубу Немања Маринковић оптужницом су се теретили за кривична дјела давање лажног исказа, јер су, како се сумња, у тужилаштву тврдили да дјечак убица није пуцао у том клубу.

Ивановић и Маринковић су на претходном суђењу рекли да се не осјећају добро због чега је њихово излагање одложено за данас.

Одложено суђење за убиство у Рибникару: Кецмановићи нису дошли у суд - познат разлог

Одложено суђење за убиство у Рибникару: Кецмановићи нису дошли у суд - познат разлог

Мајка Миљана и отац Владимир Кецмановић су на претходним суђењима изнијели одбрану и одговарали на питања тужилаштва, суда, бранилаца и оштећених, међутим они нису жељели да одговарају на питања пуномоћника оштећених.

Кецмановићи од почетка овог поступка негирају кривицу.

За шта су оптужени родитељи дјечака убице

Отац дјечака, оптужен је да је починио кривично дјело – тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионицу у којој је масакр почињен.

Дјечак убица који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја прошле године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: