Највише на камерама

Странци дугују 570.000 КМ због саобраћајних казни у БиХ

  • Извор: Кликс
  • 05.03.2024. 21:32

Страни држављани имају више од 570 хиљада КМ неплаћених новчаних казни у цијелој Босни и Херцеговини које су им издате због прекршаја у саобраћају, потврђено је за Klix.ba.

Тачан износ на дан 4. март 2024. године износи 570.541 КМ и то је званични податак из базе IDDEEA-e.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево за Klix.ba кажу да се наплата новчане казне страним возачима врши у складу с Инструкцијом о начину покретања прекршајног поступка.

Може ли тако у Белгији: Возач мерцедеса свог љубимца паркирао на трави

Може ли тако у Белгији: Возач мерцедеса свог љубимца паркирао на трави

Тако је описано да се прекршиоцу понуди плаћање новчане казне у најближој полицијској станици, о чему полицијски службеник издаје потврду о наплати новчане казне, или евентуалним покретањем прекршајног поступка код надлежног суда.

Јован се вратио на село да брине о старој мајци: Умрла ми је на рукама, њене ријечи никада нећу заборавити

Јован се вратио на село да брине о старој мајци: Умрла ми је на рукама, њене ријечи никада нећу заборавити

Ипак, највећи проблем представљају прекршаји који се региструју путем стационираних радара и што у највећем проценту возачи, који направе прекршај, успијевају избјећи плаћање.

Током 2023. године путем стационираних радара у Кантону Сарајево до сада је обрађено 19.940 прекршаја које су починили возачи возила са страним регистарским ознакама, како у транзиту, тако и возила која дужи временски период бораве на територији Босне и Херцеговине.

Како незванично сазнајемо, највеће неплатише у БиХ су бх. дијаспорци који у великој мјери не плаћају казне које зараде правећи прекршаје у саобраћају.

Хрватска добија још једно море

Хрватска добија још једно море

"Сви прекршаји почињени на подручју Кантона Сарајево електронски су евидентирани и бришу се из евиденције тек након што наступи застара прекршаја, а полицијски службеници на терену на подручју свих ПУ путем таблет-уређаја могу извршити провјере да ли је наведеним возилом почињен прекршај, те предузети законом предвиђене мјере против возача који је починио прекршај", додали су из сарајевског МУП-а.

И Гранична полиција БиХ има увид у регистар новчаних казни које води и одржава Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA), али гранични службеници немају могућност наплате новчаних казни односно прекршајних налога.

"Постоји опасност директног сукоба Русије и НАТО-а у Европи"


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)