Izgubljen mladi život

Strašna nesreća: Bez vozačke dozvole posuđenim autom u smrt

  • 17.08.2018. 07:42

Prnjavor oplakuje mladog Dragutina Pećanca (17) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u prigradskom naselju Doline, nedaleko gdje je stanovao i Lazine vode, mjesta odakle ga sugrađani pamte kao vedrog i vrijednog dječaka koji prodaje maline da bi se školovao.

Još se pouzdano ne zna čiji je automobil vozio i pod kojim okolnostima je tinejdžer bez vozačke dozvole, pozajmio kola da se "malo provoza", a zatim sletio s puta i tolikom silinom udario u drvo, da su ga spasioci umjesto na mestu vozača, pronašli nepomičnog u gepeku.

- Maloljetnik je upravljao automobilom "pežo" i preminuo usljed zadobijenih povreda, nakon što je udario u drvo - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nesreća se dogodila na regionalnom putu Srbac - Prnjavor u srijedu oko 13 časova. Mladić je izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletio s puta i zaustavilo se tek udarivši u drvo. O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U mestu Lazine vode Dragutin je prodavao voće. Meštani su čuli jak udar.

- Jasno se vidjelo da je mala vjerovatnoća da u tako smrskanom i bukvalno za drvo zakucanom automobilu neko može da preživi. U prvi mah nije moglo da se dokuči gdje je, zapravo, žrtva?! Od siline udara tek se zadržao u gepeku automobila. Vatrogascima je trebalo gotovo pola sata da ga nepomičnog i krvavog izvuku. Nažalost nije mu bilo spasa - kazuje izvor "Novosti" upućen u ovu tragediju.

Nezvanično "Novosti" saznaju da je nesrećni mladić bio dijete razvedenih roditelja porijeklom iz Drvara. Živio je sa ocem, maćehom i mlađom sestrom, koja je često boravila kod majke u Srbiji.

NA društvenim mrežama drugari se opraštaju od mladog Pećanca.

- Nije mu se dalo da, nakon što je završio drugi, uskoro sa nama krene u treći razred škole za varioce, koju je pohađao u Prnjavoru - kažu nam ožalošćeni i još uvijek u šoku drugari zlosrećnog Dragutina.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина