Sud odredio kućni pritvor Mili Rosiću

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2023. 12:46

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH BiH za produženje pritvora Mili Rosiću, osumnjičenom za trgovinu droge, te mu je odredio kućni pritvor.

Sud mu je odredio mjere zabrane, i to zabrana napuštanja boravišta, tzv. kućni pritvor, zabrana putovanja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem, saopšteno je iz Suda.

Mile Rosić iz Bijeljine osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca,  neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, nasilničko ponašanje, davanje mita, tjelesna povreda, primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i primanje mita.

On se predao policiji u decembru prošle godine. Rosić je izbjegao hapšenje u policijskoj akciji “Titan” koja je izvedena sredinom aprila prošle godina.

Akcijom “Titan” razbijene su dvije velike kriminalne grupe koje su djelovala na području Bijeljine, ali i drugih gradova.

Tom  prilikom oduzeto je više od 20.000 KM, oko 19.000 evra, 5.000 švajcarski franaka, veći broj mobilnih telefona, sistemi za video nadzor i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na čelu jedne grupe bio je Željko Radovanović zvani Krečo, dok je drugu grupu predvodio Mile Rosić.


Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм