Presuda

Sud utvrdio kako se Marjanović rješavao dokaza nakon ubistva Jelene

  • Извор: Курир
  • 18.11.2022. 22:59

U presudi Višeg suda u Beogradu, kojom je Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena.

Sudija Jelena Škulić, koja je potpisala presudu na 698 strana, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

"Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva posjeduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predjelu đona s bočnih strana i naročito u predjelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela", navodi se u presudi u koju je "Kurir" navodno imao uvid.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana između 19 i 19.15, "imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine".

"Kurir" je ranije pisao da je kao jedan od ključnih dokaza sud naveo i blato na Zoranovim pantalonama, navodeći da je identično onom na mjestu ubistva Jelene Marjanović. 

Sud je podsjetio da je Zoran bio izričit i da je ponavljao da nije silazio ka kanalu i mjestu na kom je leš nađen.

"Evidentno je za sud da je Marjanović glumio zabrinutost za suprugu i da je na taj način računao da će sa sebe otkloniti sumnju, pa blatnjavost pantalona ili nije blagovremeno uočio ili je tada smatrao nebitnim", navodi se u presudi i dodaje da je Zoran jedini koji je te večeri imao blato na pantalonama, iako su i drugi ljudi učestvovali u potrazi.

Sud potom navodi i da je upoređivanjem iskaza svjedoka, optuženog, kao i fotografija sa mjesta nestanka tokom potrage utvrđeno da je osuđeni suprug pjevačice "Granda" promijenio jaknu, odnosno da je poslije zločina imao dovoljno vremena da odbaci sve što je smatrao da može da ga dovede u vezu sa ubistvom, uključujući i okrvavljenu jaknu, koja je "po svemu sudeći odbačena".

"Svjedoci su ga na licu mjesta vidjeli u dugačkoj crnoj jakni ispod pojasa, a malo iznad koljena. Jaknu u kojoj je Marjanović bio te večeri tokom potrage i koja je sutra oduzeta od njega, a na kojoj nema tragova krvi, on nije imao u trenutku nestanka Jelene. Jakna, kao ni metalni predmet kojim je Jelena ubijena, nikada nisu pronađeni", zaključuje sud.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина