Sinoć oko 22.30

Sudarila se dva brodića: Jedan pobjegao, drugi potonuo

  • Извор: Индекс
  • 23.07.2023. 17:33

Sinoć se kod Dugog ostrva dogodila pomorska nezgoda u kojoj su učestvovala dva brodića, od kojih je jedna napustila mjesto nezgode.

Do sudara brodića došlo je sinoć oko 22.30, 1.5 nautičku milju južno od mjesta Sali.

Voditelj jednog od brodića je bezgodu odmah prijavio Lučkoj ispostavi Sali, nakon čega je vlastiti brodić zbog nastalih oštećenja nasukao na obližnju obalu. Drugi brodić je pobjegao te ju sad traže službenici pomorske i aerodromske policije Zadar.

Planirao pucnjavu na fakultetu: Drogirao se, divio se masovnim ubicama i hvalio se orgijama

Planirao pucnjavu na fakultetu: Drogirao se, divio se masovnim ubicama i hvalio se orgijama

U trenutku nezgode na brodiću je uz čovjeka koji je prijavio nezgodu, ujedno vlasnika, boravila još jedna osoba. Oboje su državljani Republike Hrvatske, koji su pretrpjeli lakše tjelesne povrede i nisu zatražili hitan medicinski prevoz.

Pregledom na mjestu potonuća utvrđeno je da se olupina brodića dužine 6.75 metara nalazi u uvali rta Katinja, na Dugom otoku, potopljena na metar dubine. Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora i okoline, a dvojica brodolomaca spasilačkim brodićem LI Sali u 23:50 sati prevezeni su u mjesto Sali. Tamo je za njih u mjesnoj ambulanti organizovan preventivni pregled i medicinska sanacija lakših tjelesnih povreda.

Sakupio skoro 4.000 autića

Sakupio skoro 4.000 autića

Vlasniku oštećenog i potopljenog brodića iz nadležnosti Lučke ispostave Sali naloženo je komercijalno odsukavanje i tegalj na suho, što je izvršeno danas tokom prijepodneva.

Koordiniranom akcijom u zadarskom akvatoriju, koju zajednički provode LK Zadar, LI Sali i PPAP Zadar nije pronađen drugi učesnik nezgode.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: