ATV

Akcija "Var"

Do sada 11 osumnjičenih za namještanje fudbalskih utakmica

 • 11.11.2019. 10:06

Obimnom istragom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ do sada je u okviru akcije "Var" obuhvaćeno 11 lica zbog sumnje da su namještala fudbalske utakmice.

N1 prenosi da su osumnjičeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su aktivnosti usmjerene na sudije i druge službenike u okviru fudbalskih asocijacija osumnjičene da su tokom ove godine zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, da bi pogodovali ishodima određenih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

"Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata zahtijevali i dobijali određene novčane iznose da bi ishodovali povoljan rezultat za određeni fudbalski klub", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Portparol Sipe Luka Miladinović izjavio je ranije Srni da su u toku pretresi na području Šamca, Orašja i Novog Travnika, te da je akcija, prema naredbama Tužilaštva i Suda BiH, usmjerena na lica osumnjičena za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu.

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program