Брчко

Шумарски инспектор узео 500 КМ мита, иде на робију

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2024. 17:19

Инспектор за шумарство Душко Ђурић (60) осуђен је у Апелационом суду Брчко дистрикта на шест мјесеци затвора за примање мита од 500 КМ.

Суд је истовремено одбио приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта да се Ђурићу изрекне мјера забране вршења дужности у инспекцијским органима у вези са пословима шумарске инспекције.

Он је раније био ослобођен оптужби, а ова пресуда му је изречена након жалбе оптужбе.

“Тужилаштво је најавило жалбу и на ову осуђујућу пресуду, јер сматра да по правилној примјени закона оптужени није могао бити дјелимично ослобођен. Изостанком адекватних санкција се не може испунити сврха специјалне и генералне превенције”, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.


Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Ђурић оптужен је да је захтијевао и примао новац да не би предузимао службене радње из своје надлежности, преноси "Српскаинфо".

Оптужницом из 2020. године њему је стављено на терет да је годину раније, у два наврата, захтијевао и примио новац да не обуставља сјечу и транспорт дрвних сортимената и не предузима друге мјере на које је овлаштен као надлежни инспектор у дистрикту Брчко.

Њега се терети да је од особа које су без неопходних дозвола и процедура вршила сјечу дрва захтијевао и узео 700 евра, што је учинио и неколико мјесеци касније узевши износ од 500КМ.

Ђурић је откривен и лишен слободе 18. октобра 2020. године, у оквиру акције кодног назива “Дрвосјеча” у тренутку док је узимао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм