Брчко

Шумарски инспектор узео 500 КМ мита, иде на робију

 • Извор: АТВ
 • 28.02.2024. 17:19

Инспектор за шумарство Душко Ђурић (60) осуђен је у Апелационом суду Брчко дистрикта на шест мјесеци затвора за примање мита од 500 КМ.

Суд је истовремено одбио приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта да се Ђурићу изрекне мјера забране вршења дужности у инспекцијским органима у вези са пословима шумарске инспекције.

Он је раније био ослобођен оптужби, а ова пресуда му је изречена након жалбе оптужбе.

“Тужилаштво је најавило жалбу и на ову осуђујућу пресуду, јер сматра да по правилној примјени закона оптужени није могао бити дјелимично ослобођен. Изостанком адекватних санкција се не може испунити сврха специјалне и генералне превенције”, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.


Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Ђурић оптужен је да је захтијевао и примао новац да не би предузимао службене радње из своје надлежности, преноси "Српскаинфо".

Оптужницом из 2020. године њему је стављено на терет да је годину раније, у два наврата, захтијевао и примио новац да не обуставља сјечу и транспорт дрвних сортимената и не предузима друге мјере на које је овлаштен као надлежни инспектор у дистрикту Брчко.

Њега се терети да је од особа које су без неопходних дозвола и процедура вршила сјечу дрва захтијевао и узео 700 евра, што је учинио и неколико мјесеци касније узевши износ од 500КМ.

Ђурић је откривен и лишен слободе 18. октобра 2020. године, у оквиру акције кодног назива “Дрвосјеча” у тренутку док је узимао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.