Gašić otkrio

Sve prijave protiv masovnog ubice iz Mladenovca: Divljanje motorkom, tuče, napad

  • Извор: Курир
  • 19.05.2023. 15:27

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas diskusiju o vladinom izvještaju o bezbjednosnoj situaciji u Srbiji, nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila prije dvije nedjelje.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pročitao je na početku sjednice dio izvještaja o bezbjednosnoj situaciji i incidentima u školama tokom prošle i ove godine.

On je poslanicima predočio i postupanje policije prema Urošu B. koji je okrivljen za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva.

Napad na službeno lice

Kako je naveo Gašić, prema evidenciji policije, protiv Uroša B. je 31. maja 2020. godine podnijeta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloljetnike protiv zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Uroš B. je, kako je ispričao, vozio motor, nije se zaustavio na znak i udario policajca, prošao dvije patrole, treća ga zaustavila. Doveden je, prema Gašićevim riječima, u policijsku stanicu, saslušan je i podnijeta je krivična prijava tužilaštvu.


Država će kupiti protezu za ruku za djevojku povrijeđenu u pucnjavi u Mladenovcu

Država će kupiti protezu za ruku za djevojku povrijeđenu u pucnjavi u Mladenovcu

Bratislav Gašić je kazao da je obaviješten Centar za socijalni rad Zvezdara radi preuzimanja mera iz svoje nadležnosti, ali da se ne zna ishod.

Motornom testerom posjekao rampu, izazivao tuču

"Protiv Uroš B. je 28. jula 2019. godine podnijeta prekršajna prijava za drsko i bezobrazno ponašanje, kada je motornom testerom posjekao rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje", rekao je ministar policije.

Dodao je i da je protiv Uroša B. podnijeta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posjedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarjelosti.

I otac nasilnik

Gašić je rekao i da je protiv oca Uroša B. policiji bila podnijeta i prijava za nasilje u porodici nad ocem.


"Tata dođi, ja umirem": Djeda mladića koji je ranjen u masakru u Mladenovcu otkrio potresne detalje

Odgovarajući na zahtjeve poslannika da članovi Vlade podnesu ostavke, Gašić je rekao je da "ako pričamo o zločinu u Mladenovcu, ako pitate o odgovornosti, svi je snosimo zajedno".

"Razumijem ja zašto želite moju smjenu. Ne zbog mene već mog predsjednika. Ne zbog mene već zbog moje stranke", rekao je Gašić, prenosi "Kurir".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.