Prijedor

"Talijan" otkrio ko je osumnjičen da je pucao na kćerku Željka Romanića

  • Извор: Независне
  • 02.02.2022. 13:02

Prijedorska policija rasvijetila je tri razbojništva i dvije teške krađe u akciji "Talijan" za koje su osumnjičeni Danilo K. iz Prijedora, te otac i sin Milan R. i Guliano R. iz tog grada, saznaju "Nezavisne".

Kako je potvrđeno za "Nezavisne", otac i sin, koji su za sada nedostupni policiji i za njima će biti raspisana potraga, između ostalog su osumnjičeni i za razbojništvo u Niševićima.

Tada su razbojnici presreli auto kojim je upravljala Ljubica Romanić, kćerka Željka Romanića, vlasnika "Petog neplana" iz Omarske,  te pucali na njen automobil, a sumnja se da ih je u tom razbojništvu bilo više od dvojice.

Razbojnici su na put bili postavili betonski blok, a kada je Romanićeva naišla, pokušali su da je zaustave povicima: "Policija, policija".

Pretpostavlja se da su razbojnici željeli da je opljačkaju te da su znali da nosi pazar iz ugostiteljskog objekta.

Kada su zapucali, hitac je pogodio zadnje lijevo svjetlo i završio u sjedištu automobila, a na sreću Romanićeva je uspjela da umakne napadačima nepovrijeđena.

Govoreći o akciji "Talijan", iz Policijske uprave Prijedor naveli su da su realizujući akciju koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela, juče izvršili kriminalističku obradu više osoba sa područja Prijedora i Banjaluke koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela razbojništvo i teška krađa počinjenih na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice G.R. iz Prijedora učestvovalo u izvršenju krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno 25.7.2020. godine u mjestu Donja Bistrica, a tom prilikom je prijetnjom upotrebe vatrenog oružja od radnika benzinske pumpe otuđen novac. Osumnjičeni je zajedno sa licima M.R. i D.K. iz Prijedora 12.10.2020. godine počinio i krivično djelo razbojništvo kojom prilikom su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja nad radnikom obezbjeđenja, iz prostorija firme u krugu industrijske zone Celpak u Prijedoru otuđili novac", navode iz policije.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, tada su razbojnici koristili ukradeno vozilo koje je zapaljeno u Banjaluci.

U saopštenju policije se dodaje da su osumnjičeni G.R. i M.R. takođe 29. oktobra 2020. godine učestvovali u pokušaju izvršenja krivičnog djela razbojništvo, prilikom koje su počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na način da su na lokalnom putu u mjestu Niševići pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljalo oštećeno lice, te tom prilikom upotrijebili vatreno oružje.

Takođe je utvrđeno da su G.R. i D.K. u septembru i oktobru 2020. godine u Kozarskoj Dubici počinili dva krivična djela teška krađa od kojih jedno u pokušaju.

"Izvršenjem krivičnog djela teška krađa osumnjičeni su iz kuće oštećenog lica otuđili vatreno oružje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.