Цазин

Терзић страдао приликом пада с незаштићеног објекта, подигнута оптужница

  • Извор: Независне
  • 22.12.2023. 15:37

Општински суд у Цазину потврдио је оптужницу коју је Тужилаштво УСК поднијело против Аиде Дурић, Андија Дурића и Емира Хорозовића, који су оптужени за кривично дјело против опште безбједности људи и имовине, те кривично дјело изазивања опште опасности и спречавања доказа.

Иначе, ова оптужница се тиче младог кошаркаша Азура Терзића (22) из Цазина, који је тешко страдао у ноћним сатима 2. октобра 2022. године приликом пада с бетонског подеста високог неколико метара у трговачком објекту „Сити Центер“, када је задобио тешке повреде прелома кичме, због чега се извјесно вријеме налазио у коми, пишу Независне.

У оптужници се наводи како је током проведене истраге, након саслушања 70 свједока и проведених вјештачења, утврђено да младић није био жртва напада, како се првобитно нагађало, већ да је несретним случајем пао са висине од четири метра у простору необезбјеђене грађевине.

Даље се наводи како се оптуженој Аиди Дурић, која је већински власник објекта и одговорна особа, на терет ставља да је прекршила законске одредбе о безбједности грађевине.

"Она је дозволила да се на првом спрату објекта, којег свакодневно посјећује велики број људи, у непосредној близини трговина, дјечије играонице и дискотеке налазе необезбијеђена врата без браве, која су константно била полуотворена а која су водила у ходник дужине девет метара и завршава се отвореним вратима иза којих се налази провалија", наводи се у оптужници.

То је резултирало тиме да се кобне ноћи оштећени Терзић, послије изласка из дискотеке, упутио ходником ка неосигураним вратима, те потом незгодно пао с велике висине и задобио тешке тјелесне повреде услијед којих је дошло до потпуне одузетости доњих екстремитета и потом непокретности.

"Оптужена из нехата, као одговорна особа није поступила по прописима или техничким правилима о заштитним мјерама чиме је изазвала опасност по живот људи услијед чега је једна особа тешко повријеђена", наводи се у оптужници.

Оптужени Аида и  Анди Дурић су потом, послије Терзићевог пада, како се наводи, прије доласка истражилаца, наредили чувару Емиру Хорозовићу да закључа спорна врата и уклони кључ из браве, како би покушали спријечити властиту одговорност.

Такође, додаје се избрисали су и снимке са видео надзора који покрива дио објекта гдје се догађај десио.

Otac Azura Terzića iz Cazina tvrdi: Pokušali su mi ubiti sina

Otac Azura Terzića iz Cazina tvrdi: Pokušali su mi ubiti sina

Иначе, овај случај је узбуркао духове у Цазину јер се спекулисало да је Терзића неко претукао и потом га бацио с поменутог мјеста, па су грађани, на основу таквих информација, у више наврата организовали скупове у Цазину тражећи да се утврди истина о овоме случају. Унесрећени младић се касније пробудио из коме и подвргнут је вишемјесечној рехабилитацији која и даље траје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.