Градачац

Тијело мужа нађено сатима прије тијела жене, наложено ДНК вјештачење

Халида Мујединовић (63) из Градача синоћ је око 19 часова пронађена је мртва у насељу Вида 2 у Градачцу са повредама главе, док је тијело њеног супруга Рефика Мујединовића (69) пронађено у јутарњим сатима у близини куће његовог сина у Сребренику, саопштило је Кантонално тужилаштво у Тузли.

Медији су раније објавили како се сумња да је Халиду сјекиром убио њен супруг, а потом извршио самоубиство, што се детаљно испитује.

Адмир Арнаутовић, портпарол Кантоналног тужилаштва Тузла, каже да је у соби у којој је Мујединовићева убијена пронађена сјекира, те да је жртва имала повреде главе.

”Тијело је пронашла њена кћерка из првог брака, а у кући нису пронађени трагови преметачине ствари”, рекао је Арнаутовић.

Он каже да је тијело њеног мужа Рефика Мујединовића пронађено у јутарњим сатима у близини куће његовог сина у Сребренику.

”Он је извршио самоубиство вјешањем”, рекао је Арнаутовић.

Наглашава да је увиђају у кући у Градачцу, гдје је откривено тијело Халиде, извршио дежурни тужилац  у сарадњи са истражитељима Сектора криминалистичке полиције МУП-а ТК током којег су прикупљени сви релевантни трагови везани за убиство.

”Данас ће бити обављене обдукције оба тијела како би се утврдили тачни узроци смрти. Дежурни тужилац ће данас издати наредбе за сва потребна вјештачења, укључујући и ДНК анализу”, нагласио је Арнаутовић.

Додао је да се проводе бројне истражне радње у циљу утврђивања свих околности које се везују за убиство.

”До окончања потребних вјештачења и истражних радњи нисмо у могућности саопштити више информација о овим догађајима”, истакао је портпарол КТ Тузла.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм