Копривница

Трагедија на рођендану: Дјечак се утопио у базену

  • Извор: Агенције
  • 01.10.2023. 19:10

Донесене су неправоснажне пресуде за утапање дјечака (7) на базенима у Копривници у априлу 2018. године.

Наиме, наведено дијете се утопило на прослави дјечјег рођендана. Тадашњи надзорник базена, два студента која су радила као аниматори на рођендану те службени спасилац на базенима осуђени су за тешко кривично дјело против опште безбједности.

Суд их је прогласио одговорнима за тешку трагедију током прославе рођендана на којем је било осморо дјеце старе седам година.

Суђење је пребачено у Вараждин и проглашено тајним па је службене информације о детаљима пресуде немогуће добити, пише портал "Даница" и неслужбено сазнаје како је четверо оптужених осуђено на безусловне затворске казне у трајану од једне до двије године.

Тринаест мртвих у пожару ноћног клуба

Тринаест мртвих у пожару ноћног клуба

Компанија Комуналац кажњена је новчаном казном у износу више стотина хиљада куна. Наиме, породица трагично страдалог дјечака се већ раније нагодила с Комуналцем те добила одштету, наводно око милион куна.

Бивши надзорник базена у истрази се бранила како је ријеч о "очигледно ненамјерним пропустима аниматорки и спасиоца с чиме она нема апсолутно никакве везе".

"Кампања Друштвено одговорни обухватиће 50 производа"

Студенти су навели како су оне биле ангажоване као аниматори на рођендану и нису биле запослене на базенима те не могу бити ни одговорне за општу безбједност купача. Осим тога нису биле ни обучене за спровођење заштитних мјера.

Тврде и да нису "провјериле пливачке способности дјеце јер да из изјаве испитаних свједока (родитеља дјеце) произлази да су их аниматори питале да ли дјеца знају пливати и да су сва дјеца углас викала да знају".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.