У Црној Гори

Траума од уједа пса довела до братоубиства

  • Извор: вијести.ме
  • 03.10.2023. 19:20

Државни тужилац у Бијелом Пољу у Црној Гори Хасан Лукач одредио је јуче задржавање до 72 сата Елмазу Бегановићу, због сумње да је усмртио рођеног брата Елвиса Бегановића.

Извори Вијести кажу да је напад пса луталице на малољетног сина Елвиса Бегановића индиректни повод за свађу међу браћом која је окончана убиством.

Наиме, извори блиски породици наводе да је 1. октобра пас луталица повриједио дјечака, а да је исте ноћи код његовог стрица у посјету дошла жена са псом, што је изреволтирало Елвиса.

Према тим информацијама, он је негодовао што је Елмаз, након за њих трауматичног догађаја, дозволио гошћи да дође са псом, што је покренуло расправу...

Из полиције су потврдили "Вијестима" да је рањавању "претходила породична свађа која је ескалирала", али не и да је повод био случај око пса.

Двије године старији брат Елмаз, како је саопштено из Управе полиције, кухињским ножем дужине сјечива 20 центиметара, убо је у брата предјелу врата.

У службу Хитне медицинске помоћи повријеђени је довезен без знакова живота.

Осумњиченог Елмаза Бегановића, патрола Одјељења безбједности Бијело Поље пронашла је иза зграде у кругу Болнице и лишила га слободе.

"Предузимајући оперативне мјере, полицијски службеници су дошли до сазнања да се ради о Е. Б. (38) из Бијелог Поља. Испред породичне куће Б., у мјесту Недакуси, извршен је увиђај, прикупљена су обавјештења од неколико лица, те је полиција дошла до сумње да је на поменутом мјесту, након краће расправе, Е. Б. (38) из Бијелог Поља, задао ударац кухињским ножем, дужине сјечива 20 цм, у предјелу десне стране врата брату Е. Б. (37), који је од задобијених повреда преминуо", наводи се у саопштењу Управе полиције.

Виши државни тужилац Хасан Лукач наложио је обдукцију тијела, након чега ће бити познат узрок смрти.

Након повреда од пса луталице седмогодишње дијете, како Вијести сазнају у Болници, је збринуто и добило серум, а потом упућено код хирурга на даље поступање.

"Дјечак је прекјуче око 17,20 часова примљен у Хитну медицинску помоћ након што је задобио уједне ране на десном рамену са предње и задње стране, бради, као и на десној поткољеници, те више огреботина. Према изјави родитеља и дјетета, теже посљедице већег пса луталице спријечио је старији дјечак који се нашао ту и који је пса ударао дрвеном мотком и отјерао га. У питању су плиће ране, срећа је што је други дјечак спријечио уједе по врату, што би могло да буде фатално", сазнају Вијести из Хитне медицинске помоћи, гдје га је збринуо др Милош Шапоњић.

Елвис је требало јуче да отпутује на привремени рад у Њемачку. Иза себе је оставио троје малољетне дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок