Tarik Hadžibegović

Tražio evre i nutelu: Detalji hapšenja stručnog saradnika u OJT Banjaluka

  • Извор: Српскаинфо
  • 03.11.2021. 12:24

Stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Tarik Hadžibegović (35), uhapšen je juče nakon što je uzeo mito od skoro 6.000 maraka.

Izvor Srpskainfo otkriva da je on uhapšen prilikom uzimanja mita, ali da su i inspektori ostali u čudu kada su saznali šta je sve tražio od osobe kojoj je obećao posredovati u predmetu.

Srpskainfo saznaje, da je između ostalog, Hadžibegović tražio i dvije tegle eurokrema!


Trgovina uticajem

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske su rekli da je on osumnjičen da je počinio krivično djelo primanje mita i trgovina uticajem.

– T. H. iz Bugojna uhapšen je zbog sumnje da je kao stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka primio mito. Navedene aktivnosti su preduzete u saradnji i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privednog kriminala – rekla je portparol MUP Srpske, Mirna Miljanović.

Dodaje da su u okviru ovih aktivnosti obavljeni pretresi na lokacijama koje koristi osumnjičeni u Banjaluci.

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu ispričao je kako je tekla istraga i hapšenje osumnjičenog Hadžibegovića.

– On je osumnjičen da je od oštećenog u predmetu istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, zahtijevao i primio novac, kao nagradu za preduzimanje procesnih radnji u toj istrazi. On je u toj istrazi postupao kao stručni saradnik tužioca, ali su te radnje morali preduzeti – ističe sagovornik.


“Nagrada” za pomoć

Izvor pojašnjava da se radi o slučaju koji se vodi po međunarodnoj pomoći Austrije, ali i da oštećeni živi u toj državi.

– Osumnjičeni Hadžibegović je znao sve te detalje i stupio je u kontakt sa oštećenim. On je tvrdio da će mu pomoći, ali da za to mora dobiti i on nagradu. Od oštećenog je zatim zatražio da mu da 3.000 evra, ali i  dvije tegle „nutele“, koje moraju biti kupljene u Austriji – kaže pomenuti izvor.

Navodi da je o svemu obaviještene policija i da je dogovorena primopredaja.

– Njih dvojica su se našla juče i oštećeni je predao 3.000 evra, ali i dvije tegle „nutele“. Nakon što je Hadžibegović uzeo  mito, nije stigao da se zasladi. Policija je bila u blizini i sve to pratila. Nakon što je preuzeo „paket“, policija ga je opkolila i uhapsila – dodaje izvor Srpskainfo.

Zatim su uslijedili pretresi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Hadžibegović je bio zaposlen stručni saradnik kod zamjenika glavnog tužioca Seada Žerića.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)