Bratislava

Trener u nevjerici: Smiješila mu se karijera, a zbog ubistva fudbaler je sada iza rešetaka

  • 12.12.2019. 15:48

Kavgadžija S. Đ. iz Aleksinca, koji je uhapšen nakon što je osumnjičen da je ubio Nikolu Kosanića u Bratislavi, ima već dvije krivične prijave zbog tuča. Pamte ga po tome što je suparniku razbio vilicu, ali, sa druge strane i kao talentovanog fudbalera koji ipak nije uspio da se probije na vrh.

Aleksandar Zemljak, trener FK "Rudnik" iz Aleksinačkih Rudnika, kaže da je zaprepašćen nakon saznanja da je njegov bivši fudbaler osumnjičen za ubistvo u Slovačkoj.

- Ja ga znam kao jako dobrog i odgovornog momka, koji nikada nije propuštao treninge. Bio je fenomenalan, igra levom nogom, očekivalo se da će biti veliki fudbaler, ne znam zbog čega je prekinuo. Kao dijete počeo je da igra fudbal u Aleksincu, u FK "Napredak", a poslije je kao omladinac igrao godinu i po dana u "Rudniku". Poslije odlazi u "Radnički" i tamo je, ja mislim, završio omladinsku školu. Igrao je za omladinski tim, bio je dobar, igrao je čak i protiv "Zvezde" - priča zemljak.

Kako dodaje, on ipak nije uznapredovao do prvog tima.

- Znam da je očekivao da bude pozvan u prvi tim, ali ipak to se nije desilo, to je veliki klub, za njega nije bilo mjesta, vratio se, pa je igrao za klub "Moravica" isped Aleksinca jedno vrijeme, a koliko ja znam zadnjih 5-6 mjeseci je igrao za klub "Belotinac" - kaže Zemljak i dodaje da ne zna ni kada ni zašto je otišao u Slovačku.

S. Đ. je juče uhapšen u Mađarskoj, nakon bekstva iz Slovačke, gde je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Nikole Kosanića (22) iz Sopota. Drugi osumnjičeni, takođe uhapšen u Mađarskoj, je njegov sugrađanin J. M.

Nikola Kosanić danas će biti sahranjen u Malom Popoviću kod Ralje.

Pročitajte još: