Policija

Tuča dvojice kriminalaca u Banjaluci, jedan završio na UKC-u Srpske

  • Извор: Српскаинфо
  • 31.08.2021. 17:09

U obračunu dvojice poznatih kriminalaca u Banjaluci deblji kraj je izvukao R.R. (24) iz Prijedora, kojem je tom prilikom izbijen zub.

R.R. je, kako piše portal "Srpska info", jedan od rekordera po broju krađa na području banjalučke i prijedorske regije, a zbog napada je priveden D.J. iz Banjaluke, koji je takođe više puta hapšen zbog raznih i teških krivičnih djela.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 17 časova u Banjaluci. Policijska patrola je na ulici zatekla povrijeđenog R.R. i on je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu ukazana ljekarska pomoć.

"Brzom akcijom otkriveno je da je D.J. pretukao Rakića nakon čega je on pronađen i uhapšen", rekao je neimenovani izvor navodno blizak istrazi za "Srpska info".

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su zatekli R.R. sa vidnim povredama, a da su ubrzo nakon toga otkrili ko stoji iza napada, te je uhapšen D.J. iz Banjaluke.

Još nije poznat tačan motiv sukoba njih dvojice, ali se pretpostavlja da su neki neriješeni odnosi i poslovi između njih dvojice.

"Ne isključuje se ni mogućnost da su njih dvojica učestvovali zajedno u nekim krivičnim djelima, pa da je i zbog toga došlo do sukoba između njih. Ta mogućnost biće provjerena u što kraćem roku", rekao je izvor pomenutog portala.

Dodaje da skoro da ne postoji policajac u Banjaluci koji nije čuo i koji nije bar jednom do sada uhapsio jednog od dvojice učesnika ovog sukoba.

R.R. je osoba koja najvjerovatnije ima najviše hapšenja i najviše počinjenih krivičnih djela na području Republike Srpske. Skoro da ne postoje krivična djela zbog kojih nije privođen, dodaje portal.

Tražen i u Njemačkoj

Prema podacima policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, R.R. je prijavljivan zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda, krađa i drugih djela. Pljačkao je butike, a nedavno je zatečen u krađi u ugostiteljskom objektu. Prije nekoliko mjeseci uhapšen je kada je od jednog invalida u Banjaluci ukrao protezu i novac.

R.R. je tražen i u Njemačkoj.

On je, inače, rođen u Bohumu, a u periodu od 2008. do 2016. godine počinio je 36 krivičnih djela u ovoj zapadnoevropskoj državi.

Posebno se ističu krivična djela povezana s narkoticima, zatim pronevjere novca, krađe, provale i druga krivična djela.

D.J. je od ranije poznat policiji zbog teških krivičnih djela, a prije par godina bio je uhapšen i zbog navođenja djece na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" iz Banjaluke.

Sumnjičen je i za krađe. Takođe, bio je očevidac ubistva Brune Rolda, te je na sudu svjedočio protiv optuženih.

D.J. je u martu navodno bio akter požara u napuštenoj  kući u banjalučkom naselju Dolac u kojoj je našao utočište.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.