Smederevo

Tuča na času: Profesor matematike suspendovan, postupak i protiv đaka

  • Извор: Блиц
  • 06.03.2023. 14:18

Radoslav Pantić, profesor matematike u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ" u Smederevu suspendovana je sa nastave, dok se disciplinski postupak vodi protiv dvoje učenika drugog razrada zbog incidenta koji se dogodio na času.

Kako se saznaje, cijeli slučaj se i dalje ispituje, odnosno na terenu su sada i predstavnici Školske uprave Požarevac, tijela pri Ministarstvu prosvjete. Profesor je dao izjavu prošle nedjelje, a u petak su u školi saslušani i učenici, akteri ovog događaja, u prisustvu roditelja.

Disciplinski postupak vodi se i protiv dva učenika – jednog koji se sukobio sa profesorom i drugog koji je sve to snimao mobilnim telefonom iz klupe.

Sve se dogodilo u srijedu, 1. marta, na času matematike u ovoj smederevskoj srednjoj školi. Na snimku se vidi da profesor drži čas, a onda nešto govori učeniku (taj dio snimka nema ton) do koga kasnije dolazi i uzima mu mobilni telefon iz ruke. Učenik žustro ustaje za profesorom, vuče ga i cima za ruku, ne bi li vratio svoj telefon nazad.

U cijelom tom okršaju, u jednom momentu profesor obara učenika na katedru, on kreće da pada, ali ostaje na nogama, nakon čega on kreće da gura profesora. Incident se završava tako što nastavnik napušta učionicu. Na snimku se vidi i da se grupa drugih učenika smije na cijeli događaj. Sve ovo iz klupe snima neko od učenika.

Cijeli ovaj slučaj zainteresovao je domaću javnost, a, iako je profesor u jednom trenutku oborio učenika na katedru u cijelom tom otimanju o telefon, negativnih komentara na račun profesora praktično nema.

Kako se saznaje od mještana Smedereva, za nastavnika Radoslava Pantića, koga svi znaju kao Pantu i koji već dugo radi u ovoj srednjoj poljoprivrednoj školi, niko nikada ništa loše nije rekao niti čuo.

– On je pozitivan lik, voli da se šali. Živi na selu, često je pomagao u školskoj ekonomiji, učestvovao je uvijek i u hranjenju i brizi oko životinja – kažu meštani koji ga poznaju, piše Blic.


Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.