Drama na plaži

Tukao psa, napao ženu i policiju pa pokušao da pobjegne na dasci

  • Извор: dnevnik.hr
  • 28.06.2023. 07:59

Zbog sumnje da je počinio krivična djela ubijanje ili mučenje životinja, napad na službenu osobu te tri prijetnje, u utorak je u Istri priveden tridesettrogodišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Nemačkoj.

Sve se dogodilo prošlog četvrtka, 22. juna, a muškarca je policiji prijavila žena (25) iz Pule kad je oko 11 sati na plaži na području Štinjana vidjela kako udara psa. Upozorila ga je na ponašanje, na šta joj je tridesetrogodišnjak ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Kada je došla policija, tridesettrogodišnjak je zajedno sa psom, odveslao na sup dasci. Odbijao je da postupi po naredbama policije i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje. Policija je ušla za njim u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenim čamcem, prenosi Dnevnik.hr.

Jelena Vujičić prvi doktor kineskog jezika u BiH

Jelena Vujičić prvi doktor kineskog jezika u BiH

Kada se čamac približio supu, tridesettrogodišnjak je pokušao da udari kapetana brodića te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policajac koji je bio na brodiću spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac.

Ali, tu drami nije bio kraj.

Udario policajca pa povrijedio sebe

Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario kapetana te su obojica pala u more. Nad tridesettrogodišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policija je primijenila sredstva prisile, a tokom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše povrijedio.

Zbog stanja u kojem se nalazio, muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice, nad njim je sprovedeno kriminalističko istraživanje.

Oglasio se komandant Naciolne garde Rusije: Zbog ovoga smo pustili Prigožina da priđe Moskvi

Oglasio se komandant Naciolne garde Rusije: Zbog ovoga smo pustili Prigožina da priđe Moskvi

Psa su preuzeli radnici gradskog skloništa za životinje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u utorak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина