Komunalna policija istražuje slučaj

Tužilac o povredi psa u Banjaluci: Nema krivičnog djela

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2023. 14:23

Dežurni tužilac banjalučkog Tužilaštva izjasnio se da nema krivičnog djela u slučaju fotografija i snimaka koji su objavljeni gdje se vidi teško povrijeđeni pas, potvrđeno je za ATV.

Banjalučkoj policiji je prijavljen slučaj, a tužilac se na osnovu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela, rečeno je u PU Banjaluka za ATV.

Obaviješteni su i radnici Komunalne policije Grada Banjaluka koji rade na preduzimanju mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

"Nadležnoj policijskoj stanici dana 12.04.2023. godine predsjednik Udruženja građana iz Banjaluke, prijavio je da je nepoznato lice u ulici Ada bb, Grad Banjaluka napalo psa, koji je naknadno zbrinut i operisan, te da je do navedenog saznanja (informacija i fotografija povrijeđenog psa) došao na društvenoj mreži Fejsbuk", poručuju iz PU Banjaluka za ATV.

Na uznemirujućim fotografijama i snimcima vidi se rasni pas kojem je polomljena vilica.

Svjedoci događaja su izjavili da je muškarac bacio povrijeđenog psa sa mosta, a prisutni su ga spasili. Pas je operisan u veterinarskoj stanici gdje su i objavljene njegove uznemirujuće povrede.

Ipak, i dalje nisu poznati detalji ovog događaja i nije poznato da li je neko namjerno povrijedio psa ili je riječ o nesrećnom slučaju.

Osim tvrdnji svjedoka, nigdje nije potvrđeno da je pas bačen sa mosta.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.