Okružni sud u Banjaluci

Tužilac o razlozima likvidacije Slaviše Ćuluma: "Motiv ubistva u ranijim presudama Kinezu i Jošilu"

  • Извор: Српскаинфо
  • 22.09.2021. 18:29

Motiv za ubistvo Slaviše Ćuluma se može naći u presudama za ubistvo njegovog brata Nedeljka i presudi Siniši Šakiću Kinezu u Osnovnom sudu u Banjaluci, izjavila je republički tužilac Snježana Petković danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Na ovu izjavu reagovao je Šakićev advokat Nebojša Pantić koji je rekako da se u presudu za ubistvo Nedeljka nigdje ne spominje njegov branjenik.

– Šakić se uopšte ne spominje u ovoj presudi. On nije bio ni svjedok, a pogotovo ne optuženi u ovom slučaju. Zbog toga tu nema nikakvog motiva – poručio je Pantić.

Tokom današnjeg ročišta, advokati odbrane tražili su od tužioca Petkovićeve da objasni zbog čega ulaže određene dokaze, kao što su automobil „BMW“, motocikl i kacige, a koje su oduzete od Šakića tokom istrage.

– Tokom pretresa policija je od Šakića oduzela automobil „BMW“ i motocikl. Oni nisu vještačeni i utvrđeno je da nisu povezani sa krivičnim djelom. U pretresima je oduzeta i kaciga, a na kojoj su nađeni tragovi barutnih čestica. Takođe, utvrđeno je da ni ona nije korištena prilikom ubistva Ćuluma – istakla je Petkovićeva.

Kao dokaze Republičko tužilaštvo uložilo i snimke sa video nadzora sa jedne privatne kuće, firme „Grafo Balkan“ i restorana „Bijele vode“.

Na ovaj dokaz advokati Kineza su takođe imali prigovor.

– Ovi dokazi nisu izuzeti u skladu sa zakonom. Policajci su prvo pregledali snimak, pa ga zatim izuzimali što nije po zakonu. Pored toga, oni su izuzimali samo dio snimka, a morali su izuzeti cijeli snimak pa ga onda veštačiti – rekao je advokat Željko Šurlan.

Da li je Kinez uhapšen na granici ili se predao, izazvalo je dosta polemike između advokata i tužioca.

Tužilac Petković je izjavila da se on predao na granici, što je zasmetalo njegovim advokatima, jer su rekli da se on nije imao zbog čega predati, već da je uhapšen.

– On je uhapšen na osnovu potrage gdje je navedeno da treba biti saslušan kao svjedok. Međutim, oni su ga uhapsili, saslušali i zatim pustili na slobodu. Šakić je tri dana slobodno šetao gradom, da bi ga zatim tatralno uhapsili, to je policija snimila i objavila na Jutjub – istakao je Pantić.

Tužilac je uložila i ostale materijalne dokaze, a za sljedeća ročišta planirana su saslušanja još dva sudska vještaka, čime se završava dokazni postupak Tužilaštva. Nakon toga, očekuje se da odbrana krene za iznošenjem svojih dokaza.


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.