Pretresi na 28 lokacija

U akciji "Maglić" uhapšeno 12 lica, među njima i pomoćnik direktora KPZ Foča

  • 12.02.2020. 19:13

Pretresala je policija danas širom Republike Srpske u okviru operativne akcije kodnog naziva "Maglić". Detaljno je prečešljano 28 lokacija, a 12 lica je uhapšeno.

Sumnja se da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi. Nesavjesnog rada najviše je bilo u KPZ Foča. Tamo su uhapšeni mahom policajci dok je u Trebinju uhapšena jedna službenica KPZ. 

"Ova lica se terete da su u periodu od 2010. do 2020. godine omogućili vršenje krivičnih dijela i razne nezakonite pogodnosti zatvorenicima u KPZ Foča. Ono što možemo reći da je na ovoj istrazi sarađivalo sa nama i rukovodstvo KPZ Foča. Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog Tužilaštva Trebinje", rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

"Za lica za koja se utvrdi da ima dovoljno dokaza da su počinili navedena krivična djela oni će uz izvještaj biti dostavljeni Tužilaštvu u Trebinju", istakao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje. 

Upravo u fočanskom zatvoru policija je imala šta naći. Do zatvorenika preko zaposlenih stizalo je sve što ne bi smjelo. ATV nezvanično saznaje da je jedan od uhapšenih i pomoćnik direktora KPZ Foča Sreten Matović. Neki su nedozvoljene radnje radili i više godina. U zatvoru su naplaćivali usluge, te davali i velika obećanja za velike pare. Oduzeti su brojni dokazi. 

"Prilikom pretresa koji su izvršeni na području KPZ Foča pronađena je određena dokumentacija koja dokazuje osnovanost ovih KD koji se stavljaju na teret osumnjičenim licima, zatim veća količina novca oko 40.000 maraka, oružje, minicija, eksplozivna sredstva kao i drugi predmeti", naglasila je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Pretresi su obavljeni na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, KPZ Foča i Trebinje, a angažovani su bili u pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske. Akciju su proveli pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.