ПУ Бањалука

Акција"Вихор": Више особа осумњичено за нелегалну сјечу шуме

  • Извор: АТВ
  • 12.01.2024. 11:17

У оквиру оперативне акције "Вихор", која је усмјерена на спречавање вршења нелегалне сјече шуме и промета дрвних сортимената, извршена је криминалистичка обрада пет особа из Бањалуке, саопштено је из полиције.

Извршена је обрада лица Д.Р., Д.Р. и С.В. из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и више кривичних дјела „Шумска крађа“ и лица Ђ.М. и Н.Б. оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Шумска крађа“.

Наведена лица се сумњиче да су у временском периоду од 13.11. до 08.12.2023. године на подручју мјеста Шимићи, починила више кривичних дјела на начин да су извршила бесправну сјечу укупно 64 стабла храста и три стабла букве, те отуђила 30 храстових трупаца.

Овим кривичним дјелима, материјална штета која је причињена оштећеним лицима и Јавном предузећу шумарства „Шуме Српске“ А.Д. Соколац, Шумско газдинство Бањалука, биће накнадно утврђена.

Такође, лица Д.Р., Д.Р. и С.В. сумњиче се да су 20.12.2023. године на подручју мјеста Шимићи једном оштећеном лицу упутила пријетње по живот и тијело, што је код истог изазвало осјећај страха и угрожености.

Од лица Ђ.М. уз потврду је одузето теретно моторно возило марке „VW“ и моторна тестера.

Све мјере и радње у оквиру акције предузете су под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска