Пљачкао станове

У гаћама бјежао полицији у Бањалуци: Познати лопов жели признати кривицу за тешке крађе

  • Извор: Глас Српске
  • 18.12.2023. 08:03

Познати лопов из Мостара Зоран Петковић (39) који је ухапшен прошле године у Бањалуци док је у гаћама бјежао полицији, жели да призна кривицу за извршење тешких крађа у којима је причињена штета већа од 60.000 марака.

Овај Мостарац је двије године пљачкао станове по Бањалуци, а за њим је било расписано пет потјерница. Да Петковић планира да призна кривицу потврдио је окружни тужилац Горан Ракић.

“Бранилац оптуженог је наговијестио могућност закључења споразума о признању кривице”, рекао је тужилац Ракић у бањалучком Окружном суду.

Ко је ''губио'' доказе о Самарџији и да ли је бјегунац имао заштиту?

Ко је ''губио'' доказе о Самарџији и да ли је бјегунац имао заштиту?

Петковића терете да је од 2020. до јуна 2022. године на подручју Бањалуке починио седам крађа. Он је у своје “радне походе” углавном ишао у раним јутарњим часовима. Како је наведено у оптужници уз помоћ шрафцигера и пластичне картице проваљивао је у зграде и у станове и крао новчанике, торбице, новац, накит и друге скупоцјене ствари. Према оптужници он је врата станова отварао тако што је пластичну картицу гурао између штока и врата и уз помоћ ње би гурнуо језичак браве и за само пар секунди отварао врата.

Украо скупоцјене сатове

Како је наведено у оптужници, највећу штету починио у јуну 2020. године, када је провалио у један стан власништво М. Ч. у Гундулићевој улици у Бањалуци, одакле је украо 4.200 КМ и осам ручних скупоцјених сатова вриједних 44.315. КМ. Велики плијен однио је и у ноћи између 21. и 22. децембра 2021. године, када је провалио у стан Љ. Р. у бањалучкој улици Светог Саве, гдје украо торбицу у којој је било 10.000 КМ. Само неколико дана прије ове крађе 13. децембра 2021. године провалио је стан И. В., гдје украо 1.500 КМ и накит вриједан око 2.000 КМ, пише Глас Српске.

Петковића је тада власник затекао у крађи, али је он успио да побјегне. Два мјесеца прије, у октобру 2021. године провалио је у стан М. М. на Булевару Српске војске, гдје је украо 500 КМ, а у јулу те године из стана С. Т. у Алеји Светог Саве у Бањалуци украо је 900 евра, 100 КМ и лична документа.

Страшна несрећа код Призрена: Три особе погинуле док су гледале ауто-трку

Страшна несрећа код Призрена: Три особе погинуле док су гледале ауто-трку

У оптужници је наведено да је почетком априла 2022. године провалио у стан С. С. у улици Мајке Југовића у Бањалуци и украо новчаник са 700 КМ.

Петковић је ухапшен у акцији бањалучке полиције “Совер” у јуну 2022. године. Тада је полиција код њега током претреса пронашла око 2.230 КМ, пет скупоцјених ручних сатова, мању количину кокаина, хероина, таблете, патике и разну гардеробу. Из Полицијске управе Бањалука тада је саопштено да га терете да је подручју Бањалуке од 2020. године до 6. јуна 2022. године починио девет тешких крађа, којима је причињена укупна штета у од око 100.000 КМ.

Према незваничним информацијама, Петковић је приликом хапшења у гаћама покушао да побјегне од полиције, али није успио.

Досије

Зоран Петковић има подебљи досије и углавном је познат по крађама, за шта је и осуђиван. Он је више пута хапшен и на подручју Сарајева, али и других градова у ФБиХ због сумње да је на исти начин као и у Бањалуци обијао и пљачкао станове.

Туча Ивана Бегића и Горана Суваре, објављен снимак

Туча Ивана Бегића и Горана Суваре, објављен снимак

Петковић је у марту ове године осуђен у Општинском суду у Широком Бријегу на 10 мјесеци затвора због крађа.

Према тој пресуди он је током 2019. године проваљивао у куће и станове на подручју Широког Бријега и крао новац и друге вриједне ствари. Тренутно се налази на издржавању затворске казне у КПЗ Мостар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм