Agencija za upravljanje oduzetom imovinom

U Sarajevu zapljena imovine u predmetu koji se odnosi na Admira Arnautovića

  • Извор: Кликс
  • 09.06.2023. 09:03

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom je započela sa zapljenom imovine u vezi slučaja koji se vodi protiv više osoba, a između ostalog i protiv Admira Arnautovića Šmrka.

Policija je zapljenu počela na parkingu na Trgu Austrije, a tokom dana će biti izvršena zapljena više firmi i objekata.

On je uhapšen u septembru prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru, a Sud BiH mu je više puta produžio ostanak u ćeliji. Važeća odluka suda je do 20. juna, ali se očekuje da će Tužilaštvo zatražiti produženje pritvora ili podizanje optužnice.

Audijem udario šakala na auto-putu Banjaluka - Gradiška

Audijem udario šakala na auto-putu Banjaluka - Gradiška

Arnautović je u pritvoru zbog sumnje na organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Uhvaćen je u operacijama koje su povezane sa dešifrovanjem aplikacija Sky i Anom.

Trenutno se policija nalazi na Bistriku, a na terenu su pripadnici MUP-a KS i Sudska policija. Saobraćaj je u blizini Trga Austrije usporen dok službenici rade na oduzimanju Šmrkove imovine, javlja Klix.ba.

U vezi sa tim je zapečaćen veliki parking koji se nalazi na Trgu Austrije kod trolejbuskog stajališta.

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

"Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je ‘EuroPark’ d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1", stoji u obavještenju federalne agencije koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

MUP KS je prošle godine, nakon što je Arnautović uhapšen, pretražio sve lokacije koje on koristi, a cilj je bio pronaći predmete koji potiču iz krivičnih djela poput skupocjenih automobila, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari.

Sada je Agencija krenula sa oduzimanjem te imovine.

U požaru izgorjela automehaničarska radionica, kuća i više automobila

U požaru izgorjela automehaničarska radionica, kuća i više automobila

"U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga 'kokain', 'spid' i 'marihuana' sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima", saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.