Hrvatska

U Savi u Slavonskom Brodu pronađeno još jedno tijelo

  • Извор: СРНА
  • 29.12.2022. 20:34

U rijeci Savi u Slavonskom Brodu pronađen je mrtav muškarac, a dokumenti koje je policija pronašla upućuju na to da je riječ o strancu koji je nezakonito ušao u zemlju.

Utopljenik je pronađen jutros prije 10.00 časova, a iz brodsko-posavske Policijske uprave rečeno je da se procjenjuje da je tijelo u vodi bilo više dana.

"U želji da se na bilo koji način domognu zemalja EU, strani državljani često riskiraju svoj život, te preplivavaju opasnu rijeku Savu ili je prelaze malim gumenim čamcima u grupama ili pojedinačno", rekla je portparol brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić.

Granična policija je jutros oko 6.30 časova, prije pronalaska utopljenika, u blizini Donje Bebrine, mjesta 18 kilometara istočno od Slavonskog Broda, učestvovala u spasavanju 10 migranata kojima se prevrnuo čamac.

Policija je u poplavljenom području uočila mali gumeni čamac u kojem je bilo desetak osoba.

"U jednom trenutku čamac se prevrnuo, nakon čega su im policijski službenici odmah priskočili u pomoć, te su trojicu stranih državljana izvukli iz vode i smjestili u službeno plovilo. Sedam osoba doplivalo je do obale", rekla je Nujićeva.

Svih deset osoba u toj grupi ilegalnih migranata su muškarci iz Avganistana, a u skladu sa zakonskim odredbama, Nujićeva je najavila postupak njihovog vraćanja u BiH iz koje su došli.

Iz rijeke Save u Slavonskom Brodu danas oko 11.15 časova izvučen je automobil u kojem je pronađeno tijelo žene.

Pretpostavlja se da je riječ o četrdesetsedmogodišnjakinji iz Sibinja čiji je nestanak prijavljen policiji.

Žena se 26. decembra oko 23.00 časa odvezla od porodične kuće "škodom fabija" bijele boje.

Тагови: