Smješten na UKC RS

Tužilaštvo pokrenulo istragu, policija traži napadače na Kovačevića

  • 27.08.2018. 10:03

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je da je u toku istraga u vezi sa fizičkim napadom na novinara Vladimira Kovačevića, te da su licu mjesta izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dragana Lipovčić naložila je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju i pronalasku počinilaca i utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva. 

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka. 

Dva za sada nepoznata lica fizički sinoć su napala Kovačevića oko 20.45 časova u Ulici Banović Strahinje i tom prilikom mu nanijeli tjelesne povrede. 

Vladimir Kovačević iz Banjaluke rođen je 1982. godine. 

Policija radi na rasvjetljavanju napada

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN čiji su inicijali V.K. /36/ koji se dogodio u Banjaluci, saopšteno je iz ove policijske uprave.

U saopštenju se ističe da su policijski službenici odmah, u prisustvu dežurnog okružnog tužioca pristupili vršenju uviđaja na licu mjesta koji je okončan u noćnim časovima, te da se intenzivno preduzimaju i druge istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. 

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da su sinoć oko 20.45 časova pripadnici te uprave postupili po prijavi da su dva maskirana lica u Ulici Banović Strahinje fizički napala novinara V.K. kojem su nanesene teške povrede glave. 

Povrijeđeni je medicinski zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja usmjerenog prema novinarima. 

Novinar BN TV Vladimir Kovačević sinoć je pretučen u banjalučkom naselju Obilićevo.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.