Откривају се нови детаљи

У Вуковару тукли дјецу од 15 година јер им се учинило да су Срби?

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 07.01.2024. 17:36

У центру Вуковара, у суботу око 22.25 сати, дошло је туче у којој је више дјечака повријеђено, а неки су задобили и тешке телесне повреде, пише Вечерњи лист.

"Полицијска управа вуковарско-сријемска је синоћ 6. јануара 2024. године примила дојаву да је у Вуковару, Улица Јосипа Јурја Штросмајера, око 22.25, дошло до сукоба између неколико особа. Брзо је ангажована хитна медицинска помоћ и у току је спровођење криминалистичког истраживања како би утврдили све чињенице тог догађаја“, стоји у саопштењу Полицијске управе вуковарско - сријемске.

Вечерњи лист пише да, "како то и најчешће буде код оваквих догађања у Вуковару у први тренутак се мислило да се ради о међунационалном сукобу и да су се сукобиле двије навијачке групе". Међутим, како пише Вечерњи лист, овај пут се није то догодило што "потврђују и објаве родитеља неке од деце која су претучена".

Тако у једној објави стоји: "Само да се зна БББ (Бед Блу Бојси) Вуковар почели и хрватску децу од 13-14-15 година премлаћивати”.

Према информацијама од чланова породице претучене дјеце све се догађало у центру Вуковара и у тренутку када су претучена дјеца шетала градом.

"То су дјеца која се знају од првог разреда основне школе. У граду увече шетају градом и друже се. То су све дјеца од 15-ак година. Њих је у друштву било десетак. Напали су их старији младићи, припадници БББ Вуковар, који су ходали испред њих. Како су нам дјеца пренијела они су у једном тренутку чули да неко од дјеце има другачији нагласак па су мислили да се ради о 'делијама'", кажу саговорници Вечерњег листа.

Одмах потом су их напали и, како су им дјеца послије пренијела, почели тући рукама и ногама.

Од њих десетак, неколико их је успјело побјећи али их је шесторо претучено од којих је њих троје брутално претучено и превезени су у КБЦ Осијек. Кажу како их је четворо остало без свијести те да д‌јеца имају и фрактуре јагодичних костију. Наводно да ће нека од њих морати и на операције. Након тога су се нападачи разбјежали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: