У центру

Вуковар: Протест због напада на тинејџере

  • 13.01.2024. 13:34

Више од 200 људи окупило се у центру Вуковара на протесту због напада на тинејџере које су у овом граду претукли припадници навијачке групе "Бед блу бојс" јер им је засметала екавица двојице дјечака, преноси портал Индекс.

Хулигани су у прошлу суботу увече претукли петнаестогодишњаке који су шетали преко моста, а мотив премлаћивања званично и даље није познат.

Неки од нападнутих малољетника задобили су теже повреде, због којих су хоспитализовани у вуковарској и осјечкој болници, пренијели су хрватски медији.

Полиција је почела истрагу и до сада ухапсила пет нападача, којима је одређен истражни затвор, а неки од њих су наводно учествовали у нередима у Грчкој у којима је погинуо један грчки навијач.

На мосту на којем се догодио напад постављени су плакати са порукама "Стоп насиљу, стоп мржњи. Вуковар је наш град" и "Стоп насиљу у Вуковару! Вуковар није град случај!".

Једна од учесница протеста рекла је да су двојица претучених дјечака задобила фрактуре лобање и да један од њих има крварење у глави.

"Трећем претученом дјечаку је повријеђена вилица, четврти има хематоме по цијелом тијелу, а петом је поломљено ребро. Родитељи су у 2024. гледали крв своје дјеце на мосту у центру Вуковара“, рекла је учесница протеста.

Родитељи захтијевају хитно и безусловно притварање преосталих нападача за којима је расписана потјерница, те изрицање максималних затворских казни као опомену да то више никада никоме не падне на памет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм