Правду на чистац

Огласио се отац претучених дјечака у Вуковару: Ево коме је захвалан

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 10.01.2024. 18:10

Након што су полицијски службеници ПУ вуковарско-сремске ухапсили и петог осумњиченог за бруталан напад и премлаћивање шесторице малољетника у Вуковару огласио се отац двојице претучених дјечака.

Он је у изјави за Јутарњи.хр рекао да им је драго што је полиција пронашла нападаче.

”Нема ту неке велике радости, заправо је жалосно да се овакве ствари догађају, али у сваком случају драго нам је чути да је полиција пронашла и ухапсила осумњичене, јер у овом случају правду треба извести на чистац и то је једина поента ове приче и револта народа који овдје живи”, рекао је за Јутарњи.хр отац двојице дјечака који су најтеже настрадали и који су у уторак отпуштени из КБЦ-а Осијек, гдје су им дијагностиковане тешке тјелесне повреде у предјелу главе, лица, ребара...

Приведен још један нападач на малољетнике у Вуковару

Приведен још један нападач на малољетнике у Вуковару

Дјечаци су, наиме, на мосту Жана Мишела Николијера те суботе крвнички изударани, исципеларени и претучени, а само зато што је неко од њих прије самога напада рекао нешто на екавици. То је хулиганима, за које се наводи да су припадници навијачке групе БББ, био повод за напад који је само захваљујући наиласку полицијске патроле прошао без још тежих и озбиљнијих посљедица, а с обзиром на то да су нападачи у једном тренутку спомињали и ножеве и бацање дјечака у ријеку Вуку. Тешко је и замислити што би се догодило да полиција није наишла. Отац дјечака који су најтеже настрадали рекао је да су их у уторак посјетили бројни пријатељи.

”Синоћ је овдје дошло 15-ак дјечака, њихових пријатеља, којима је потпуно небитно ко је што по националности, па и то што смо ми Срби. Они су, наиме, пријатељи и то је оно што мене охрабрује, у чему видим да за овај град има наде, да овдје живимо и опстајемо. Надам се да ће се и институције ове државе покренути и да ћемо свему овоме стати на крај”, изјавио је отац повријеђених тинејџера додајући како је неизмјерно захвалан Удрузи дјеце погинулих и несталих хрватских бранитеља Домовинског рата из Вуковара, која је његовој дјеци, њему и супрузи понудила психолошку помоћ, што је, каже, само још једна потврда да у Вуковару има људскости без обзира на националну припадност. Додао је и како његови синови још увијек осјећају посљедице у виду главобоља и крварења из носа.

У Вуковару тукли дјецу од 15 година јер им се учинило да су Срби?

У Вуковару тукли дјецу од 15 година јер им се учинило да су Срби?

Иначе, према неслужбеним информацијама, један од ухапшених био је и у групи БББ који су љетос ухапшени у Грчкој због учествовања у нередима и сукобима с навијачима АЕК-а, током којих је један домаћи навијач смртно страдао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)