Чули екавицу

Приведен још један нападач на малољетнике у Вуковару

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2024. 17:42

Хрватска полиција привела је још једног мушкарца због напада и наношења повреда групи малољетника у Вуковару, на које су насрнули на Бадњи дан, 6. јануара, након што су чули, према причама једног од нападнутих, да причају екавицом.

Вуковарско-сремска полиција наводи да је криминалистичком истрагом утврђено да су тројица ухапшених од 24, 22 и 20 година 6. јануара у Вуковару учествовали у тучи и притом нанијели повреде шесторици малољетника. 

Један двадесетогодишњак приведен је јуче и за њега се сумња да је помагао починиоцима након што су починили кривично дјело. 

Сва четворица су у притвору. Против двојице осумњичених, старости 24 и 22 године, поднијета је кривична пријава за учешће у тучи, док је двадесетогодишњак пријављен за наношење тешких повреда и покушај наношења тешких повреда. 

"Четврти осумњичени пријављен је за `помоћ починиоцу након почињења кривичног дјела` за шта закон прописује до пет година затвора", наводи се у саопштењу полиције. 

Хрватски медији преносе незванична сазнања да су насилници припадници навијачке групе "Бед Блу Бојс" и да међу њима има и неких који су боравили у грчким затворима након инцидената са навијачима грчког АЕК, када је љетос један Грк смртно страдао.

У Вуковару тукли дјецу од 15 година јер им се учинило да су Срби?

У Вуковару тукли дјецу од 15 година јер им се учинило да су Срби?

Један од нападнутих малољетника испричао је раније да су нападачи, који су ишли испред њих, чули да причају екавицом, те да су их питали за кога навијају. 

"Питали су нас за кога навијамо, али нисмо ни стигли да одговоримо, почели су викати `Делије`, те су се нагуравали са моја два пријатеља и онда су их почели да туку", рекао је тада повријеђени малољетник. 

Премијер Хрватске Андреј Пленковић најоштрије је јуче осудио овај инцидент и затражио хитну идентификацију и најстроже кажњавање насилника. 

Родитељи повријеђених малољетника најавили су за суботу протест у Вуковару.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: