Novigrad Podravski

Ubacili psa u dvorište, drugi psi ga rastrgali

  • Извор: 24сата.хр
  • 13.04.2023. 13:23

Molim osobu koja je ostavila između 10 i 14 sati, danas, na uskršnji ponedjeljak, ovu zamalo praznu vrećicu hrane za pse i ubacila svog lijepo ugojenog psa mješanca, dečka, crnog sa smeđim paležom, preko dvometarske ograde u gornje dvorište utočišta, kod velikih pasa, da se javi do kraja dana kako bi preuzela mrtvo tijelo svog psa i vidjela šta mu je učinila svojim neodgovornim postupkom, napisala je Marina Ferenčić iz udruženja Lajka u Novigradu Podravskom.

Nepoznati vlasnik bacio je svog psa preko ograde udruženja gdje su ga drugi psi rastrgali. 

Šokirana je cijelom situacijom, a za "Dnevnik.hr" tvrdi da je prijava već poslata.

"Domicilni psi su ga onako preplašenog, stranca, napali i ubili. Ukoliko se ta osoba ne javi, predajem prijavu MUP-u, a dokaz su mrtvo tijelo psa i ta vrećica hrane s otiscima prstiju. Zar niste mogli nazvati i pitati, našlo bi se rješenje? Broj telefona udruženja je dostupan uvijek. Znate li da ste prekršili zakon i ljudski moralni zakon i postali ubica? Ispovraćala sam dušu, tresem se od šoka, psi su uznemireni", nastavila je u objavi. 

Marina pretpostavlja da je riječ o vlasnici/ku iz druge opštine s obzirom da su u njihovoj opštini svi psi s popisa na broju te su zbrinuti i čipovani.

"Naša opština je napravila popis pasa, svi psi su zbrinuti i čipovani, sve kastracije su besplatne i ovog psa je najvjerovatnije ubacio neko iz susjednih opština. Ovaj pas nema čip. Šokantno je i to što ga nije ubacio na ulazu, nego je hodao oko 150 metara i ubacio ga među velike pse, koji preko dana nisu u boksovima, ali su iza visoke čvrste ograde jer su ljudi s njima inače po 10 sati dnevno. Totalno neodgovorno. Ne razumijem taj mentalni sklop", kaže.

Problem je, navodi, u tome što je 2019. godine država uvela mikročipovanje svih pasa, a možda je samo desetak jedinica lokalne samouprave to provelo. 

U svojoj objavi naglasila je i zašto je ovo neodgovorno te zašto se psa ne može samo tako ubaciti u neku postojeću grupu pasa pasa. 

"Treba ga postepeno uvoditi i paziti gdje ga i u koju grupu napokon staviti. S novim psima često prolazim sedmice prilagođavanja, vozim ih svaki dan od kuće do utočišta, pratim s kim su se složili, ko im najviše paše po nivou energije i temperamentu. To je odgovoran i osjetljiv posao i bitan je pravi pristup i strpljenje da se ne dogodi ovo što se dogodilo danas sirotom psiću", zaključila je. 

Iz PU koprivničko-križevačke su za "24sata.hr" potvrdili da su danas zaprimili dojavu o događaju te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.