Sud donio rješenje

Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

  • Извор: Агенције
  • 26.06.2023. 18:26

Na prijedlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba djeteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je donio rješenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr U.B, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja posjeduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rješenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz posjeda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbjegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

Ekipa Dosijea u Mladenovcu: Prošlo 40 dana od brutalnog masakra

Ekipa Dosijea u Mladenovcu: Prošlo 40 dana od brutalnog masakra

"Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbjeđenje imovinskopravnog zahtjeva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku", naveli su punomoćnici u saopštenju, prenosi Tanjug.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Tužilaštvo traži još dva vještačenja za masakr u Mladenovcu

Tužilaštvo traži još dva vještačenja za masakr u Mladenovcu

Sumnja se da je U.B. nakon ubistva došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

U.B. se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Uhapšen brat od ujaka ubice iz Mladenovca

Uhapšen brat od ujaka ubice iz Mladenovca

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: