Otkriveni detalji

Ubistvo i samoubistvo u staračkom domu: Starac aktivirao bombu?

  • Извор: Индекс
  • 28.08.2023. 12:17

Hrvatska policija otkrila je nove detalje, a u vezi sa eksplozijom koja se juče dogodila u jednom staračkom domu u Dugom Selu, u kojoj su stradale dve osobe.

Kako su naveli, 85-godišnjak je aktivirao ručnu bombu kojom je ubio sebe i ženu (81), a jednog čovjeka je ranio.

Tužilaštvo saopštilo detalje nesreće kod Prnjavora: Četvoro nastradalih

Tužilaštvo saopštilo detalje nesreće kod Prnjavora: Četvoro nastradalih


"Juče, 27. avgusta oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja, 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja. Usljed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško povrijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio 

Kako dadaju, uviđajem je potvrđena sumnja u krivično djelo Teško ubistvo 81-godišnjakinje, pokušaja teškog ubistva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka.

Jeziva nesreća na putu Mrkonjić Grad - Jezero, poginuo motociklista

Jeziva nesreća na putu Mrkonjić Grad - Jezero, poginuo motociklista

Ljekarska pomoć teško povređenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

U toj kući, kako javlja Index, resorno ministarstvo posljednji inspekcijski nadzor obavilo je prije 16 meseci. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

"Radi se o udomiteljskoj porodici koja se gotovo cijelu deceniju bavi udomiteljstvom i smješteni korisnici bili su sa našeg područja. Korisnik koji se sumnjiči da ima veze s tim nemilim događajem bio je smješten tu prethodne četiri godine, ukupno je u sistemu socijalne skrbi oko osam godina, a prije toga je bio u jednoj drugoj udomiteljskoj porodici. Problema s njim u smislu da bi bilo potrebno izmještanje nije bilo, on se lično nije obratio da to traži niti su udomitelji to tražili", rekla je za HRT Nada Petković, v.d. šefa Područne službe Dugo Selo Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Svjedok Nerminovog masakra: Upucao je Denisa u glavu, pa nam rekao

Svjedok Nerminovog masakra: Upucao je Denisa u glavu, pa nam rekao "ćao momci"!

Petković je dodala kako postoje saznanja da je korisnik saznao da boluje od teške bolesti i da se na zadnjem ljekarskom pregledu pokazalo kako je došlo do pogoršanja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.