Okružni sud Prijedor

Ubistvo koje je šokiralo region! Određen pritvor monstrumu iz Prijedora

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 13:28

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor Žarku Zoriću (39) osumnjičenom za svirepo ubistvo Nede Milojević (44).

Pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO REGION

Zorić je tako 20. januara u jutarnjim časovima nakon svađe Milojevićevu napao s leđa i prvo je ubo nožem u potiljak.

Jedan od uboda bio je toliko dubok da je žrtvi povrijedio kičmenu moždinu.

Nakon ovoga uslijedilo je više uboda takođe po vratu i glavi, a obdukcijom su pronađene i posjekotine na rukama, što govori da se nesrećna žena u posljednjim trenucima svoga života branila od pomahnitalog ubice.

Nakon što je partnerku izbo noževima, Zorić nije stao, već je teško povrijeđenoj ženi u ustao stavio i sunđer.

Zatim je podmetnuo vatru u stanu, nadajući se da će tako prikriti tragove mučkog zločina i mirno izašao napolje, kao da se ništa nije dogodilo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji prijedorskih vatrogasaca spriječena je veća tragedija, jer se zapaljeni stan nalazi u starijoj, trošnoj zgradi.

Brza intervencija i gašenje požara spriječili su tako potencijalnu tragediju, ali i oštećenje tijela.

UVIĐAJ

Tokom uviđaja odmah je utvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti, jer su bile jasno vidljive višestruke povrede na Nedi Milojević, koja je inače bila i vlasnica stana.

Tokom istrage komšije nesrećne Prijedorčanke ispričale su istražiocima da su noć uoči ubistva i u jutarnjim časovima na dan ubistva iz stana čuli svađu.

Upravo je ovaj podatak bio jedan od krunskih dokaza da su se žrtva i osumnjičeni poznavali, što je omogućilo brzo otkrivanje identiteta ubice.

DOŽIVOTNA ROBIJA

Žarku Zoriću prijeti doživotni zatvor.

Naime, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primjenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog djela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po tijelu, a zatim i dva puta po rukama.

Pored ove, sud će posebno cijeniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao prikriti ubistvo tako što je zapalio stan. Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare pa mu je na teret stavljeno i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično djelo Krivični zakon Srpske je zaprijetio kaznom do 10 godina zatvora.




Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.