Drama u Brčkom

Učenik sedmog razreda iskočio kroz prozor škole

  • 05.09.2018. 19:46

Zasad nema zvaničnog objašnjenja zašto je učenik sedmoga razreda iskočio kroz prozor jutros, desetak minuta prije prvog časa, dok su učenici ulazili u učionicu. Prilikom pada slomio je ruku. Srećom, osim te, nema ozbiljnijih povreda. 

Posali smo pacijenta u Tuzlu da mu se uradi CT glave, vratne kičme, grudnog koša i trbuha. U međuvremenu smom ovdje uradili jedan orijentacioni utrazvuk trbuha, gdje smo konstatovali da nema povrede, krvarenja. I dječak je u sasvim jednom dobrom opštem stanju upućen u Tuzlu," rekao je prim.dr Darko Lazić, dežurni hirurg Opšte bolnice Brčko.

Nekoliko minuta nakon što je učenik skočio, naišao je Boris Đukić. Krenuo je na posao, prečicom pored škole. Vidio je bolničare koji su dječaku pružali prvu pomoć.  

"Ležao je ispod drveta.Ja sam nastavio pošto sam žurio. Međutim, na ćošku škole, otac, pretpostavljam da je otac od dječaka, onako pritrčao mi je u susret. Samo se uhvatio za glavu i pitao je li živ?" ispričao je Đukić.  

U školi su danas bez komentara, a učenicima nije dozvoljeno da pričaju sa novinarima. Imao je, zato, šta da kaže šef resornog vladinog odjeljenja.  

"Naravno da će se utvrditi odgovornost svih aktera školskog sistema. Nezvanične informacije imamo da je učenik samovoljno skočio zbog, vjerovatno, porodičnih problema, odnosno pritiska koji je osjećao. I ovo je još jedan pokazatelj da obrazovne insitucije, odnosno čitavo obrazovanje, ali i roditelji, trebaju više sarađivati," rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta.

Učenik koji je skočio kroz prozor, kako saznajemo, nije imao problema u školi i odličan je đak. Istraga je u toku a iz policije nisu davali informacije, uz objašnjenje da je u pitanju maloljetnik. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.