Pronađena droga i novac

Uhapšen Damjan Šobić

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2023. 12:14

Damjan Šobić (39) vođa Partizanove grupe "Alkatraz" koji je uhapšen zajedno sa mlađim bratom Miroslavom (38) i Markom M. (35), odavno puni stranice crne hronike.

Šobić se prvi put “upoznao” sa policijom, kada mu je i “otvoren” dosije 2008. godine zbog učestvovanja u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd-Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Inače, Kiča Marković ubijen je 2. novembra na jednoj benzinskoj pumpi u Beogradu kada mu je napadač prišao sa leđa i pred prijateljima ga izrešetao. Ubica Kiće i da danas nije pronađen.

Vođa “Alkatraza” je zbog te istrage o izazivanju nereda na utakmici pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. godine raspisana potjernica.

Šobić je tada pobjegao na Kosovo, što se otkrilo u junu 2012. godine kada je i uhapšen u Kosovskoj Mitrovici jer je bio naoružan kada ga je pretresla kosovska policija. Navodno, Šobić se tada sukobio u jednom lokalu sa pripadnicima KPS u civilu. Tada je obavljen pretres njegovog stana, ali je on na policiju potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Sumnja se da se Šobić krio u sjevernom dijelu Kosova zajedno sa ostalim članovima “Alkatraza”, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem koji su iz Srbije pobjegli u oktobru 2011. godine nakon što su na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu Ivana Perovića (20) pripadnika navijačke grupe “Zabranjeni”.

Vrlo brzo nakon toga, Krasić je uhapšen u Belgiji i izručen Srbiji, a potom i osuđen na 15 godina zatvora, dok je Isaković oslobođen optužbi.

Inače, Šobić je uhapšen i 2017. godine na Dorćolu kada je policija kod njega pronašla pištolj “glok” i 12 metaka.

I to nije sve, prije samo dvije godine uhapšen je u centru Beograda u štek stanu.

Policija je tada upala u stan u kom se skrivao, međutim Šobić nije htio da im otvori vrata. Ipak, to ga nije spasilo, te je policija razvalila vrata i uhapsila ga praktično na spavanju. Pretresom stana pronađen je štek u kojem je bilo oružje i municija, kao i baklje i majice sa obilježjem navijačke grupe čiji je vođa, piše Blic.

Podsjetimo, Damjana Šobića uhapšen je zajedno sa mlađim bratom Miroslav i Marko M. a kod njih je zaplijenjeno oko kilogram marihuane, 110 grama heroina i oko kilogram smjese za uvećanje opojne droge heroin, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. Vrijednost ukupno zapleijnjene droge procjenjuje se na oko 3.000.000 dinara , saopšteno je iz MUP.


Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.