Pronađena droga i novac

Uhapšen Damjan Šobić

  • Izvor: ATV
  • 10.02.2023. 12:14

Damjan Šobić (39) vođa Partizanove grupe "Alkatraz" koji je uhapšen zajedno sa mlađim bratom Miroslavom (38) i Markom M. (35), odavno puni stranice crne hronike.

Šobić se prvi put “upoznao” sa policijom, kada mu je i “otvoren” dosije 2008. godine zbog učestvovanja u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd-Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Inače, Kiča Marković ubijen je 2. novembra na jednoj benzinskoj pumpi u Beogradu kada mu je napadač prišao sa leđa i pred prijateljima ga izrešetao. Ubica Kiće i da danas nije pronađen.

Vođa “Alkatraza” je zbog te istrage o izazivanju nereda na utakmici pobegao iz Srbije, pa je za njim u novembru 2011. godine raspisana potjernica.

Šobić je tada pobjegao na Kosovo, što se otkrilo u junu 2012. godine kada je i uhapšen u Kosovskoj Mitrovici jer je bio naoružan kada ga je pretresla kosovska policija. Navodno, Šobić se tada sukobio u jednom lokalu sa pripadnicima KPS u civilu. Tada je obavljen pretres njegovog stana, ali je on na policiju potegao pištolj, zbog čega je i uhapšen.

Sumnja se da se Šobić krio u sjevernom dijelu Kosova zajedno sa ostalim članovima “Alkatraza”, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem koji su iz Srbije pobjegli u oktobru 2011. godine nakon što su na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu Ivana Perovića (20) pripadnika navijačke grupe “Zabranjeni”.

Vrlo brzo nakon toga, Krasić je uhapšen u Belgiji i izručen Srbiji, a potom i osuđen na 15 godina zatvora, dok je Isaković oslobođen optužbi.

Inače, Šobić je uhapšen i 2017. godine na Dorćolu kada je policija kod njega pronašla pištolj “glok” i 12 metaka.

I to nije sve, prije samo dvije godine uhapšen je u centru Beograda u štek stanu.

Policija je tada upala u stan u kom se skrivao, međutim Šobić nije htio da im otvori vrata. Ipak, to ga nije spasilo, te je policija razvalila vrata i uhapsila ga praktično na spavanju. Pretresom stana pronađen je štek u kojem je bilo oružje i municija, kao i baklje i majice sa obilježjem navijačke grupe čiji je vođa, piše Blic.

Podsjetimo, Damjana Šobića uhapšen je zajedno sa mlađim bratom Miroslav i Marko M. a kod njih je zaplijenjeno oko kilogram marihuane, 110 grama heroina i oko kilogram smjese za uvećanje opojne droge heroin, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. Vrijednost ukupno zapleijnjene droge procjenjuje se na oko 3.000.000 dinara , saopšteno je iz MUP.


Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.