Загреб

Ухапшен јер је опсовао мајку Јужнокореанцу

  • Извор: н1инфо.хр
  • 27.12.2023. 17:47

Мушкарац из Загреба неправоснажно је проглашен кривим због кршења Закона о сузбијању дискриминације, а изречена му је новчана казна од 1.350 евра јер је вријеђао држављанина Јужне Кореје на загребачкој Сигечици.

Инцидент се догодио 26. јуна када је педесетчетворогодишњи мушкарац на улици срео држављанина Јужне Кореје, а са намјером да га понизи упутио му је веома погрдне и расистичке псовке.

Тиме је код жртве изазвао страх и прекршио Закон о сузбијању дискриминације. Након што је инцидент пријављен, починилац је ухапшен, преноси Н1.

Он је на суду негирао кривицу говорећи да није викао на пролазника, али суд је повјеровао Јужнокорејцу који је описао шта се тог дана догодило. Јужнокорејац је испричао како су га насилници пресрели док је ишао у фризерски салон.

"Гледао сам у мобилни телефон када сам чуо двојицу мушкараца како ме вријеђају. Затим сам их погледао након чега ми је један од псовао `мајку азијатску`. Обојица су ме вријеђала, а један ме и физички напао и због тога је кривично пријављен. Замолио сам свог колегу да назове полицију", рекао је Јужнокорејац.

Он је истакао да га јеу Загребу страх као особу из Азије, јер се плаши да ће га неко напасти, преносе хрватски медији.

"Врло тешко ноћу заспим. Бојим се ходати улицом. Понекад ми понестаје даха и тешко одрађујем дневне задатке", додао је он и истакао да вјерује да ће инцидент оставити трага на цијели његов живот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм