Opština Istok

Uhapšen još jedan Srbin na KiM: "Kurti krenuo u lov“

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2023. 20:23

Još jedan Srbin, Žarko Zarić, povratnik u opštinu Istok uhapšen je danas u svom selu, u ovom mjestu.

On je odveden s kućnog praga, pod optužbom za navodni ratni zločin u selu Ljubožda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Zarić se kao povratnik 2017. godine vratio u svoje rodno selo i od tada nije napuštao Kosovo i Metohiju.

"Očigledno je Alјbin Kurti sa svojom policijom krenuo u lov na Srbe povratnike, kako bi ih strahom i lažnim optužbama odvratio od povratka i mirnog suživota na njihovim vjekovnim ognjištima“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju podsjećaju da je Žarko drugi Srbin iz Istoka koji je u posljednja 24 sata uhapšen pod naprasnim optužba za ratni zločin. Podsjećamo, sinoć je uhapšen i Momir Pantić, internoraselјeno lice iz Istoka.

"Poslije ovakvih politički motivisanih hapšenja, jasno je zbog čega je stopa povratka protjeranih i raselјenih Srba na Kosovo i Metohiju najmanja u jednom postkonfliktnom području. Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala je advokata koji će zastupati Zarića pred prištinskim pravosuđem, a o ovim namještenim hapšenjima obavijestićemo i sve međunarodne predstavnike“, zaključili su iz Kancelarije.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм