Одређено му задржавање

Ухапшен механичар који је одржавао аутобус којем је отпао точак

  • Извор: Телеграф
  • 19.03.2024. 17:36

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање И.Р. због сумње да је учинио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Он ће, у року од 48 сати, како је саопштено из тужилаштва, бити приведен на саслушање.

Како је саопштено из тужилаштва И.Р. је механичар у приватном предузећу за саобраћај "Банбус доо", с чијег је аутобуса на линији 78 јуче у Улици булевар ослобођења отпао задњи лијеви точак и повриједио двије жене, од којих је једна данас преминула.

"У зависности од одбране осумњиченог биће донијета одлука да ли ће у односу на истог ово тужилаштво евентуално поднијети приједлог за одређивање притвора“, саопштено је из тужилаштва.

Точак отпао са аутобуса, па ударио жену - преминула у болници!

Точак отпао са аутобуса, па ударио жену - преминула у болници!

Из тужилаштва је саопштено да је на лице мјеста незгоде одмах изашао дежурни јавни тужилац Првог основног јавног тужилаштва у Београду ради вршења увиђаја и извођења других доказа а како би се утврдио тачан узрок незгоде, односно да ли се у радњама неког лица стичу сва битна обиљежја било ког кривичног дјела за које се гони по службеној дужности.

"Наиме, дежурни јавни тужилац је у току увиђаја дао налог да на лице мјеста одмах изађе вјештак ради обављања потребног вјештачења, као и налог да се возач који је критичном приликом управљао аутобусом одмах алкотестира и одвезе на Ургентни центар ради анализе крви и утврђивања да ли је управљао аутобусом под дејством алкохола, као и да се сва повријеђена лица одвезу на Ургентни центар ради пружања љекарске помоћи и утврђивања врсте и тежине повреда које су задобили критичном приликом, као и да се изузму снимци са надзорних камера и фиксирају сви други докази на лицу мјеста“, саопштено је из тужилаштва.

Аутобусу отпао точак, ударио двије жене

Аутобусу отпао точак, ударио двије жене

Такође је, како се наводи, утврђен идентитет И.Р. које је било задужено за дневни преглед возила у конкретном случају, одговорног лица за преглед возила - механичара у предузећу за саобраћај "Банбус доо“.

"У даљем току доказног поступка ово тужилаштво ће извршити све потребне провјере и извести расположиве доказе, дати налог да се одраде потребна вјештачења, испитати оштећене и евентуалне свједоке очевице, те ће у најкраћем року бити донијета одлука о даљем поступању“, саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: