У полицији је

Ухапшен мушкарац који је у Загребу напао возача Хитне

  • Извор: Индекс
  • 06.10.2023. 17:11

Мушкарац (50) који се доводи у везу с нападом на возача Хитне помоћи у Загребу под надзором је полиције те је у току крим истраживање, саопштила је данас Полицијска управа загребачка.

Подсјетимо, раније данас је на Фејсбук страници Хитна уживо 194, коју воде радници Хитне помоћи, објављена информација о нападу на радника Хитне помоћи у Загребу.

Kако наводе, јутрос је за вријеме интервенције нападнута екипа Хитне медицинске помоћи. Један радник добио је ударац шаком у главу те му је пружена медицинска помоћ у KБЦ-у Загреб. Kако незванично сазнаје Индекс, нападнут је возач Хитне помоћи.

Нападнут радник Хитне помоћи, добио шаком у главу

Нападнут радник Хитне помоћи, добио шаком у главу

Индекс је разговарао с нападнутим возачем, који је испричао шта се догодило.

"Изашли смо на интервенцију, био је налет на пјешака. Kад смо кренули помагати госпођи коју је дечко случајно оборио, дошао је неки мушкарац и почео псовати. Дечко је случајно ударио госпођу, свима се могло догодити, али то ће истрага ријешити. Мислили смо да је његов отац. Kренуо је нападати дечка и улазити у комби у којем је била његова супруга", испричао нам возач за Индекс и наставио:

"Докторица је стајала на бочним вратима комбија, а он је кренуо према вратима, одгурнуо ју је. Псовао је, викао и пријетио. Ја сам дошао испред њега, стао сам на врата и рекао да не може ући", наводи возач.

Хрватски држављанин спријечен у кријумчарењу Турака

Хрватски држављанин спријечен у кријумчарењу Турака

Нападач је викао и псовао, рекао је да ће му сломити главу. 

„Ја сам му нешто одговорио, нисам псовао и одједном ме ударио шаком у главу. Одмах је дошла полиција. Био сам на Ребру. Сад сам ок, више ми је шок психолошки. Идеш на посао да спасиш људе, не очекујеш ово. Пријетио ми је да ће ме наћи. Ја имам код куће жену и клинце, није ми свеједно", рекао је возач.

Берош подржао нападнутог возача Хитне

О нападу на возача Хитне помоћи огласио се и министар здравства Вили Берош.

"Свако насиље у друштву је неприхватљиво, посебно према онима који својим радом помажу људима у невољи и спашавању здравља и живота. Подршка нападнутом возачу Хитне медицинске помоћи и осуда чина напада", навео је Берош на друштеној мрежи Икс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)