U policiji je

Uhapšen muškarac koji je u Zagrebu napao vozača Hitne

  • Izvor: Indeks
  • 06.10.2023. 17:11

Muškarac (50) koji se dovodi u vezu s napadom na vozača Hitne pomoći u Zagrebu pod nadzorom je policije te je u toku krim istraživanje, saopštila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Podsjetimo, ranije danas je na Fejsbuk stranici Hitna uživo 194, koju vode radnici Hitne pomoći, objavljena informacija o napadu na radnika Hitne pomoći u Zagrebu.

Kako navode, jutros je za vrijeme intervencije napadnuta ekipa Hitne medicinske pomoći. Jedan radnik dobio je udarac šakom u glavu te mu je pružena medicinska pomoć u KBC-u Zagreb. Kako nezvanično saznaje Indeks, napadnut je vozač Hitne pomoći.

Napadnut radnik Hitne pomoći, dobio šakom u glavu

Napadnut radnik Hitne pomoći, dobio šakom u glavu

Indeks je razgovarao s napadnutim vozačem, koji je ispričao šta se dogodilo.

"Izašli smo na intervenciju, bio je nalet na pješaka. Kad smo krenuli pomagati gospođi koju je dečko slučajno oborio, došao je neki muškarac i počeo psovati. Dečko je slučajno udario gospođu, svima se moglo dogoditi, ali to će istraga riješiti. Mislili smo da je njegov otac. Krenuo je napadati dečka i ulaziti u kombi u kojem je bila njegova supruga", ispričao nam vozač za Indeks i nastavio:

"Doktorica je stajala na bočnim vratima kombija, a on je krenuo prema vratima, odgurnuo ju je. Psovao je, vikao i prijetio. Ja sam došao ispred njega, stao sam na vrata i rekao da ne može ući", navodi vozač.

Hrvatski državljanin spriječen u krijumčarenju Turaka

Hrvatski državljanin spriječen u krijumčarenju Turaka

Napadač je vikao i psovao, rekao je da će mu slomiti glavu. 

„Ja sam mu nešto odgovorio, nisam psovao i odjednom me udario šakom u glavu. Odmah je došla policija. Bio sam na Rebru. Sad sam ok, više mi je šok psihološki. Ideš na posao da spasiš ljude, ne očekuješ ovo. Prijetio mi je da će me naći. Ja imam kod kuće ženu i klince, nije mi svejedno", rekao je vozač.

Beroš podržao napadnutog vozača Hitne

O napadu na vozača Hitne pomoći oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Svako nasilje u društvu je neprihvatljivo, posebno prema onima koji svojim radom pomažu ljudima u nevolji i spašavanju zdravlja i života. Podrška napadnutom vozaču Hitne medicinske pomoći i osuda čina napada", naveo je Beroš na društenoj mreži Iks.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.