Prijedor

Uhapšen poreski inspektor zbog primanja mita

  • 06.05.2020. 19:13

Nemanja Barović poreski inspektor iz Prijedora uhapšen je zbog primanja mita, saznaje ATV. Barović se sumnjiči da je od jednog privatnika tražio i uzeo 5.000 maraka.

Hapšenje je izvršeno u okviru akcije "Svodna" koja je usmjerena na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela. 

"Ovo lice je lišeno slobode u svojim službenim prostorijama nakon izvršenog krivičnog djela i u toku je kriminalistička obrada lica lišenog slobode. U toku su i pretresi privatnih i službenih prostorija koje lice koristi u Prijedoru i nakon završene kriminalističke obrade on će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat republičkom tužilaštvu na dalje postupanje. Ono što trebamo napomenuti je da je kod njega prilikom lišenja slobode pronađena određena količina novca kao i drugi predmeti koji će poslužiti u daljem krivičnom postupku", rekla je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Podržavamo aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, saopšteno je iz Poreske Uprave Republike Srpske. Jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave, osim borbe protiv sive ekonomije je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala. 

"Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora. Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome", saopštili su iz Poreske uprave Republike Srpske. 

Barović je ranije bio v.d. pomoćnika direktora Poreske uprave Područnog centra Prijedor. Poreska uprava Srpske je pozvala građane da prijave svaki oblik korupcije njihovih radnika.

Тагови: